Informacione rreth virusit Corona në Thuringia

[shariff]

PĂ«rmbajtje

 1. Informacion i pergjithshem
 2. Adresa dhe numra të rëndësishëm të telefonit
 3. Informacione të mëtutjeshme shumëgjuhëshe
 4. Lajme (përditësuar për herë të fundit më 06.07.2021)

Informacion i pergjithshem

Këtu janë disa rregulla themelore të higjienës dhe sjelljes që duhet respektuar:

 • QĂ«ndro nĂ« shtĂ«pi sa mĂ« shpesh tĂ« jetĂ« e mundur
 • Shmang prekjen (siç janĂ« shtrĂ«ngimi i duarve ose pĂ«rqafimet)
 • Lani duart tuaja rregullisht me ujĂ« dhe sapun pĂ«r njĂ« gjatĂ«si tĂ« mjaftueshme kohore (tĂ« paktĂ«n 20 sekonda)
 • Mbajini duart larg fytyrĂ«s
 • Teshtima ose kollitjet nĂ« shtrĂ«ngimin e krahut ose nĂ« shami
 • Ajrosni rregullisht tĂ« gjitha dhomat
 • NĂ«se Ă«shtĂ« e mundur, mos pĂ«rdorni transport publik (autobus, tren), por pĂ«rdorni biçikletĂ«n / makinĂ«n ose ecni
 • Shmangni udhĂ«timet nĂ«se Ă«shtĂ« e mundur – gjithashtu brenda GjermanisĂ«
 • Shmang turmat (p.sh. qendrat tregtare)
 • Viziton institucionet publike (zyra, administratĂ«, autoritete) vetĂ«m kur Ă«shtĂ« absolutisht e nevojshme
 • Shmangni gjithashtu festat private

Ju lutemi tĂ« kujdeseni pĂ«r njerĂ«zit nĂ« rrezik dhe tĂ« shmangni kontaktin e drejtpĂ«rdrejtĂ« pĂ«r t’i mbrojtur ata. KĂ«to pĂ«rfshijnĂ«:

 • NjerĂ«z mĂ« tĂ« vjetĂ«r se 50-60
 • NjerĂ«zit me diabet, sĂ«mundje kardiovaskulare, sĂ«mundje tĂ« frymĂ«marrjes, mĂ«lçisĂ« dhe veshkave dhe kancer
 • NjerĂ«zit me sistem imuniteti delikat.

Adresa dhe numra të rëndësishëm të telefonit

Këtu do të gjeni gjithashtu adresa dhe numra të rëndësishëm të telefonit në Thuringia dhe në Ilm-kreis:

 • Linja e nxehtĂ« pĂ«r rrethin Ilm +49 3628 738-888
 • Departamenti i ShĂ«ndetit Ilmenau +49 3628 738-501
 • Ministria Federale e ShĂ«ndetĂ«sisĂ«: +49 30 346 465 100
 • ShĂ«rbimi mjekĂ«sor urgjent: +49 116 117
 • Doktor nga Certifikata ShĂ«ndetĂ«sore Anonime Thuringia: +49 177 398 7724, arzt@aks-thueringen.de

For Covid-19 related questions regarding your studies at the TU Ilmenau, you can also contact the international student service we4you: https://www.tu-ilmenau.de/en/international/international-student-service/covid-info-site/

Informacione të mëtutjeshme shumëgjuhëshe

Lajme


** Rregullorja aktuale në Thüringen (03.07.2021) **

 • E vlefshme qĂ« nga 1 korriku 2021
 • Rregullat e pĂ«rgjithshme pĂ«r mbrojtjen e infeksionit mbeten akoma tĂ« vlefshme (1.5m distancĂ«, higjienĂ«, maskĂ«)

Reduktimi i kontaktit:

 • Rekomandohet reduktimi i kontaktit, por nuk ka kufizime
 • Rekomandim: Takohuni me tĂ« njĂ«jtin grup njerĂ«zish

Festime private:

 • Festime e mĂ«dhaja private dhe festa jopublike, janĂ« pĂ«rsĂ«ri tĂ« mundshme
 • Grupime me mĂ« shumĂ« se 70 persona nĂ« ambiente tĂ« jashtme dhe mĂ« shumĂ« se 30 persona nĂ« ambjente tĂ« brĂ«ndshme, duhet tĂ« raportohen tek autoriteti lokal (pesĂ« ditĂ« pune pĂ«rpara)
 • NĂ«se Ă«shtĂ« e mundur, tĂ« bĂ«het gjurmimi i kontaktit dixhital

Ngjarjet publike:

 • Duhet tĂ« raportohet tek autoriteti lokal pesĂ« ditĂ« pune paraprakisht
 • MĂ« shumĂ« se 1000 persona jashtĂ« dhe mĂ« shumĂ« se 500 persona brenda: kĂ«rkohet leja nga autoriteti lokal (aplikoni dhjetĂ« ditĂ« pune paraprakisht)
 • NĂ«se Ă«shtĂ« e mundur: gjurmimi i kontaktit dixhital

Testi i detyrueshëm në ambjente të mbyllura (nuk vlen për personat e vaksinuar dhe ata të rikuperuar):

 • ShĂ«rbime nĂ« afĂ«rsi tĂ« trupit
 • Provat nga Kori dhe Orkestrat
 • Disko, klube vallĂ«zimi
 • VizitĂ« nĂ«pĂ«r institucione pĂ«rkujdesjeje

Gjurmimi i kontaktit në dhoma të mbyllura:

 • Ngjarjet publike
 • Objektet pĂ«r kohĂ«n e lirĂ«, sportit tĂ« lirĂ« apo sportit tĂ« organizuar
 • Oferta arsimore (autoshkollĂ«, shkollĂ« muzike, tutor)
 • Kampet shkollore
 • PalestĂ«r, sauna, pishinĂ«
 • Restorant
 • Disko, klube vallĂ«zimi
 • Arkada dĂ«frimi, kazino, zyra bastesh

Kërkesa për mbajtje maske:

 • NĂ« dhomat e mbyllura qĂ« janĂ« tĂ« arritshme pĂ«r publikun ose kur ka qasje publike
 • Vlen pĂ«r njerĂ«zit e moshĂ«s 16 vjeç e lart
 • Dyqane, Organizime, praktika mjekĂ«sore, autobusĂ« dhe trena, restorante (pĂ«rveç nĂ« tryezĂ«), pjesĂ«marrĂ«s nĂ« njĂ« tubim ose ngjarje fetare, takime tĂ« organeve komunale (pĂ«rveç nĂ« vendin e uljes), vizitorĂ« nĂ« institucionet e pĂ«rkujdesit

Masat lokale:

 • NĂ« rastin e incidencave mbi 35, mbi 50 dhe mbi 100, masa mĂ« tĂ« rrepta zbatohen pĂ«rsĂ«ri

https://www.tmasgff.de/covid-19/rechtsgrundlage


** Rregullat aktuale në Thüringen (11 maj, 2021) **

 • Rregullorja e KoronĂ«s, e cila ka qenĂ« nĂ« fuqi qĂ« nga fillimi i Prillit, Ă«shtĂ« ndryshuar nĂ« disa pika saj dhe Ă«shtĂ« e vlefshme deri mĂ« 3 qershor.

Lehtësim për njerëzit e vaksinuar dhe ata të cilët janë shëndoshur nga virusi Korona:

 • Aty ku kĂ«rkohet njĂ« test negativ (parukeri, tregu me pakicĂ«, etj.), ata qĂ« janĂ« shĂ«ruar dhe ata tĂ« cilĂ«t janĂ« vaksinuar dhe qĂ« janĂ« testuar dhe kanĂ« dalĂ« negativ, do tĂ« trajtohen nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« barabartĂ«.
 • Vaksinuar plotĂ«sisht: 14 ditĂ« pas vaksinimit tĂ« dytĂ« (devijimet e mundshme nĂ« varĂ«si tĂ« vaksinĂ«s)
 • Rikuperimi: DĂ«shmi pozitive PCR ose certifikatĂ« mjekĂ«sore ose certifikatĂ« nga njĂ« autoritet (mosha: tĂ« paktĂ«n 28 ditĂ«, maksimumi 6 muaj)

Tregjet me pakicë dhe vendet që ofrojnë shërbime në afërsi të trupit:

 • Tregjet me pakicĂ« dhe pĂ«r shembull Studiot e ThonjĂ«ve, KozmetikĂ«s, Tatuazheve, Piercing dhe masazhe Wellness, mund tĂ« hapen nĂ«se incidenca Ă«shtĂ« e qĂ«ndrueshme nĂ«n 100

Gastronomia

 • Vizita nĂ«pĂ«r tarraca apo nĂ« zonat e jashtme tĂ« kafeneve dhe tĂ« restoranteve mund tĂ« lejohen nĂ«se incidenca Ă«shtĂ« e qĂ«ndrueshme nĂ«n 100
 • Zonat e brendshme mbeten tĂ« mbyllura
 • NjĂ« takim duhet tĂ« rezervohet paraprakisht

Turizmi

 • PĂ«r momentin pĂ«rjashtohen qĂ«ndrimet e fjetjeve turistike nĂ« hotele.
 • Mund tĂ« hapen nĂ«se incidenca Ă«shtĂ« e qĂ«ndrueshme nĂ«n 100: Kampingjet dhe shtĂ«pitĂ« pushimit.

Muzetë dhe pamjet

 • MuzetĂ« lejohen tĂ« hapin hapĂ«sirat e tyre tĂ« jashtme, nĂ« varĂ«si tĂ« shkallĂ«s sĂ« infeksionit
 • E njĂ«jta gjĂ« vlen pĂ«r pĂ«rmendoret, kĂ«shtjellat dhe pamjet e tjera.

Shkolla muzikore

 • Mund tĂ« hapet nĂ«se incidenca Ă«shtĂ« e qĂ«ndrueshme nĂ«n 100: pĂ«r mĂ«sime individuale.

https://www.mdr.de/nachrichten/thueringen/corona-verordnung-anfang-mai-100.html
https://www.tmasgff.de/covid-19/rechtsgrundlage


** Hyrja vetëm me provë negative të testit të shpejtë të Koronës (15.04.2021) **

Nga 19 Prill 2021, hyrja në qëndrën e takimeve (Begegnungszenturm) do të jetë e mundur vetëm me një provë negative të shpejtë të testit të koronës. Mundësitë e testimit i gjeni në njoftimet tona të tjera. Testet janë falas.

Arsyet për këtë gjë janë:

 • Mbrojtja e punonjĂ«sve tanĂ«
 • Rritja e numrit tĂ« rasteve nĂ« Ilm-Kreis

NĂ« vijim vlejne akoma:

 • -Takimet me marrĂ«veshje (termin)

Në raste urgjente, përsëri mund të na kontaktoni përmes kanaleve të zakonshme:

 • E-mail: refuzues@iswi.org
 • WhatsApp / Telefon: 0152 05902113

Ju lutemi për mirëkuptimin tuaj !

Faleminderit dhe qëndroni të shëndetshëm,
Rrjeti juaj i refugjatëve në Ilmenau (Flüchtlingsnetzwerk Ilmenau)


** Zgjatja e rregullores së Koronës për Thüringenin, lehtësimet gjatë Pashkëve dhe kërkesa për mbajtjen e maskës ​​në Arnstadt (1 Prill 2021) **

 • E vlefshme nga 1 Prilli deri mĂ« 24 Prill.

Lehtësime të vogla gjatë festave të Pashkëve:

 • Takimet e dy familjeve lejohen nga 2 deri mĂ« 5 Prill
 • NjĂ« maksimum prej pesĂ« personash
 • FĂ«mijĂ«t nĂ«n moshĂ«n 14 vjeç nuk llogariten
 • NĂ« ditĂ«t e tjera, vlen e njĂ«jta gjĂ« si mĂ« parĂ«: njĂ« shtĂ«pi + njĂ« person nga njĂ« familje tjetĂ«r

Rregulloret për vizita në institucionet e përkujdesjes

 • Nga njĂ« incidencĂ« prej 100: njĂ« person vizitor nĂ« ditĂ«, ky person mund tĂ« ndryshojĂ« çdo ditĂ«
 • Nga njĂ« incidencĂ« prej 200: njĂ« person vizitor nĂ« ditĂ«, ky person mund tĂ« ndryshojĂ« çdo javĂ«
 • Ofertat e grupeve pĂ«rtej zonĂ«s sĂ« jetesĂ«s janĂ« tĂ« lejuara
 • Objektet e pĂ«rkujdesit ditor lejohen tĂ« hapen nĂ«se incidenca Ă«shte nĂ«n 200 pĂ«r shtatĂ« ditĂ« me rrallĂ«

Shërbime të ndryshme në afërsi të trupit:

 • Parukeri, sallone thonjsh, kozmetikĂ«,studio tatuazhesh, piercing dhe studio masazhi, Solaret mbeten tĂ« hapura
 • NĂ«se disa persona tĂ« cilĂ«t nuk mund tĂ« mbajnĂ« njĂ« maskĂ« mjekĂ«sore, duhet tĂ« disponojnĂ« njĂ« provĂ« negative nga Virusi Korona

Kopshtet zoologjike, parqe e kafshëve dhe kopshtet botanike

 • Hapja duke filluar nga 10 Prilli

Detyrim për mbajtjen e Maskës në Arnstadt

 • NĂ« sheshin e tregut gjatĂ« orĂ«ve tĂ« tregut
 • NĂ« zonat vijuese: „An der Weisse“ gjatĂ« orareve tĂ« autobusit, dhe „Neue Gasse“ sĂ« fundmi „Arnstädter Tafel“
Sources:
 

** Rregullat e reja nĂ« lidhje me Virusin Korona pĂ«r ThĂĽringenin – LehtĂ«sime tĂ« vogla (15 mars, 2021) **

 • E vlefshme nga 14 Marsi deri mĂ« 31 Mars- –

Kufizimet e kontaktit

 • Takime vetĂ«m midis njerĂ«zve tĂ« njĂ« shtĂ«pie
  ose/dhe vetëm me një person tjetër nga një familje tjetër
 • FĂ«mijĂ«t deri nĂ« 13 vjeç nuk llogariten
 • BashkĂ«shortĂ«t dhe partnerĂ«t tĂ« cilĂ«t jetojnĂ« veçmas konsiderohen si njĂ« familje

Do të hapen:

 • Bibliotekat dhe arkivat lejohen tĂ« hapen
 • Shkollat e fluturimit lejohen tĂ« ofrojnĂ« pĂ«rsĂ«ri mĂ«sime praktike
 • Dyqanet e pajisjeve tĂ« ndertimit dhe veglave shtĂ«piake (Baumärkte) do tĂ« hapen pĂ«rsĂ«ri ( vetĂ«m me takim)
 • LibraritĂ« dhe ShitĂ«sit e kĂ«pucĂ«ve pĂ«r fĂ«mijĂ« lejohen tĂ« hapen
 • Studiot e thonjve, kozmetikĂ«s, tatuazheve, piercing dhe masazheve, si dhe solariumet lejohen tĂ« hapen

Udhëtimet:

 • Kushdo qĂ« hyn nĂ« ThĂĽringen nga njĂ« zonĂ« e rrezikuar nga Virusi Korona, duhet tĂ« hyjĂ« nĂ« karantinĂ« pĂ«r dhjetĂ« ditĂ«.
  Koha mund të shkurtohet duke paraqitur një Test negativ të Virusit Korona.
  Por ju mund ta bëni këtë vetëm pesë ditë pasi të keni hyrë në vend.
 • Dy javĂ« karantinĂ« vlejnĂ« pĂ«r tĂ« gjithĂ« njerĂ«zit qĂ« vijnĂ« nga njĂ« rajon me mutantĂ« tĂ« koronavirusit.

Sources:
https://www.mdr.de/thueringen/corona-verordnung-neu-bibliotheken-solarien-100.html
https://thueringen.de/verkuendungen


** Zgjatja e Izolimit dhe lehtësimet e para (16.02.2021) **

 • Izolimi do tĂ« zgjatet deri mĂ« 7 Mars.
 • Sallonet e flokĂ«ve dhe Berberat hapen duke filluar nga data 1 Mars, nĂ«n mbajtjen e kĂ«rkesave dhe rregullave tĂ« higjienĂ«s.
 • PĂ«r sa i pĂ«rket hapjes sĂ« Kopshteve dhe Shkollave, pritet qĂ« tĂ« vendoset nĂ« ditĂ«t nĂ« vazhdim.
  ThĂĽringeni ka vendosur hapjen e Kopshteve dhe Shkollave duke filluar nga 22 Shkurti.
 • LehtĂ«sime tĂ« mĂ«tejshme janĂ« tĂ« mundshme nga njĂ« incidencĂ« 7-ditore prej 35:
  • Duhet qĂ« tĂ« mos ketĂ« mĂ« shumĂ« se maksimumi 35 infeksione tĂ« reja pĂ«r 100,000 banorĂ« nĂ« 7 ditĂ«
  • NĂ« Ilm-Kreis jetojnĂ« rreth 100,000 banorĂ«
  • NĂ« Ilm-Kreis nuk duhet qĂ« tĂ« ketĂ« mĂ« shumĂ« se rreth 35 Infeksione tĂ« reja nĂ« 7 ditĂ«.

Sources:
https://www.landesregierung-thueringen.de/medien/medieninformationen-zu-covid-19/detailseite/20-2021
https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/lockdown-beschluesse-103.html


** Rastet perjashtuese për mësimin ne shkolla (06.02.2021) **

 • Mbylljet aktuale tĂ« shkollĂ«s nuk vlejnĂ« pĂ«r nxĂ«nĂ«s me nevoja tĂ« veçanta pĂ«r mbĂ«shtetje.
 • Ekziston njĂ« nevojĂ« e veçantĂ« pĂ«r mbĂ«shtetje pĂ«r studentĂ«t tĂ« cilĂ«t:
  • varen veçanĂ«risht nga kontakti personal me mĂ«suesin,
  • NxĂ«nes tĂ« cilĂ«t pĂ«r shkak tĂ« situatĂ«s sĂ« tyre tĂ« brendshme ose pajisjeve teknike kur studiojnĂ« nĂ« shtĂ«pi, dhe qĂ« nĂ« javĂ«t e kaluara nuk ja kanĂ« arritur nĂ« mĂ«nyrĂ« dixhitale apo analoge,
   ose ja kanë arritur vetëm me shumë vështirësi
  • nuk ishin nĂ« gjendje tĂ« pĂ«rfundonin detyrat e tyre shkollore nĂ« javĂ«t dhe muajt e fundit ose vetĂ«m me mbikĂ«qyrje tĂ« konsiderueshme nga shkolla,
  • kĂ«rcĂ«nohen nga distanca e shkollĂ«s,
  • Kane nevojĂ« pĂ«r ndihmĂ« pĂ«r shkak tĂ« njĂ« nevoje pĂ«r mbĂ«shtetje gjuhĂ«sore (studentĂ« me njĂ« sfond emigrimi).
 • Prandaj, mĂ«simet ballĂ« pĂ«r ballĂ« pĂ«r kĂ«ta studentĂ« do tĂ« jenĂ« tĂ« mundshme nga 1 shkurt 2021.

Source (EN): Letter on Current Corona Measures from the Thuringian Ministry of Education to the Thuringian schools, 25.01.2021


** Rregullorja dhe ndryshimet e fundit (27.01.2021) **

Masat ekzistuese do të zgjaten deri më (duke përfshirë) 14 Shkurt 2021. Rregulla të reja:

Maskat mjekësore për mbrojtjen e gojës dhe të hundës

 • Mbajtja e njĂ« maske Ă«shtĂ« e detyrueshme pĂ«r tĂ« gjithĂ« njerĂ«zit e moshĂ«s nga15 vjeç e lart:
  • nĂ« dyqane,
  • nĂ« transportin publik,
  • nĂ« ngjarje dhe tubime pĂ«r qĂ«llime fetare dhe ideologjike,
  • nĂ« praktikat mjekĂ«sore, fizioterapeutike ose psikoterapeutike.
 • Maskat mjekĂ«sore pĂ«r mbrojtjen e gojĂ«s dhe tĂ« hundĂ«s
  • Maska kirurgjikale tĂ« tipit II ose IIR me shenjĂ« CE,
  • Maska FFP2 pa valvul ajrosjeje,
  • Maska FFP3 pa valvul ajrosjeje,
  • Maska KN95 dhe N95 pa valvul ajrjosjeje
Image by Wilfried Pohnke from Pixabay

Mbulimi i gojës dhe hundës në punë

 • PunonjĂ«sit duhet tĂ« mbajnĂ« njĂ« mbulesĂ« goje dhe hunde nĂ« vendin e punĂ«s nĂ«se:
  • distanca minimale pĂ«r njerĂ«zit Ă«shtĂ« mĂ« pak se 1.5 metra ose
  • nĂ« njĂ« hapĂ«sirĂ« tĂ« mbyllur me mĂ« pak se 10 metra katrorĂ« pĂ«r person.
 • Rekomandohet njĂ« mbulesĂ« mjekĂ«sore e gojĂ«s dhe hundĂ«s tek:

Qëndrat e përkujdesjes

 • VizitorĂ«t dhe tĂ« gjithĂ« punonjĂ«sit duhet tĂ« mbajnĂ« maska FFP2.
 • Kjo vlen edhe pĂ«r punonjĂ«sit e shĂ«rbimeve tĂ« kujdesit ambulator.

Mbledhje politike

 • Numri maksimal i pjesĂ«marrĂ«sve: 500 nĂ« ajĂ«r tĂ« hapur dhe 50 nĂ« dhoma tĂ« mbyllura
 • Nga njĂ« incidencĂ« shtatĂ« ditore prej 200: 100 dhe 25
 • Nga njĂ« incidencĂ« shtatĂ« ditore prej 300: 10 (jashtĂ« dhe brenda)

Ngjarje fetare dhe ideologjike

 • Ngjarjet me mĂ« shumĂ« se dhjetĂ« pjesĂ«marrĂ«s duhet tĂ« regjistrohen pranĂ« autoritetit lokal tĂ« paktĂ«n dy ditĂ« pune pĂ«rpara.

Detyrimi për karantinë nëse testi i shpejtë është pozitiv

 • NjerĂ«zit me njĂ« test pozitiv tĂ« shpejtĂ« tĂ« antigjenit janĂ« tĂ« detyruar tĂ« qĂ«ndrojnĂ« nĂ« shtĂ«pinĂ« e tyre ose nĂ« banesĂ«n
 • Shmangni kontaktin me njerĂ«zit e tjerĂ«
 • Simptomat ekzistuese ose tĂ« ndodhura duhet tĂ« raportohen nĂ« departamentin e shĂ«ndetĂ«sisĂ«

Përdorimi i alkoolit në vende publike

 • AsnjĂ« konsum nĂ« vende tĂ« shĂ«nuara publike, nĂ« vende tĂ« hapura pĂ«r publikun, para dyqaneve me pakicĂ« dhe nĂ« parkingje.

Arsimi, rinia dhe sporti

 • Shkollat dhe qendrat ditore qĂ«ndrojnĂ« tĂ« mbyllura
 • PĂ«rjashtimet:
  • pĂ«r dĂ«shmi tĂ« arritjeve nĂ« klasat pĂ«rfundimtare qĂ« nuk mund tĂ« shtyhen
  • pĂ«r klasat qĂ« janĂ« duke dhĂ«nĂ« njĂ« provim pĂ«rfundimtar nĂ« vitin aktual shkollor
  • pĂ«r klasat me nevoja tĂ« veçanta mbĂ«shtetĂ«se.
 • Detyrimi pĂ«r tĂ« mbajtur njĂ« maskĂ« fytyre kur jeni nĂ« kontakt me tĂ« tjerĂ«t. Kjo vlen edhe pĂ«r mĂ«simdhĂ«nien dhe kujdesin emergjent.

https://www.tmasgff.de/covid-19/rechtsgrundlage
https://www.mdr.de/thueringen/corona-verordnung-januar-einundzwanzig-neue-regeln-covid-lockdown-100.html


** Rregullat dhe kërkesat aktuale për të hyrë në Gjermani (19.01.2021) **

 • DĂ«shiron tĂ« hysh nĂ« Gjermani, por ke qenĂ« nĂ« njĂ« nga zonat e rrezikut [1] nĂ« 10 ditĂ«t e fundit? AtĂ«herĂ« ti duhet:
  • TĂ« plotĂ«sosh formularin regjistrimit elektronik pĂ«r hyrjen nĂ« Gjermani (DEA) nĂ« faqen e internetit www.einreiseanmeldung.de
  • Ti duhet tĂ« paktĂ«n 48 pas hyrjes nĂ« Gjermani te paraqesĂ«sh nje Test Negativ, ose nje vĂ«rtetim nga doktori.
  • Duhet tĂ« hysh nĂ« karantinĂ« pĂ«r 10 ditĂ«.
 • Apo doni tĂ« hyni nĂ« Gjermani por vini nga njĂ« vend qĂ« nuk Ă«shtĂ« nĂ« zonĂ«n Shengen [2]? AtĂ«herĂ« duhet tĂ« paraqisni provĂ«n e DEA-s (formularin elektronik) qĂ« tek kontrollin e kufitar.
[1] Zonat e rrezikut: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html
[2] Zonën Shengen: https://www.bmi.bund.de/DE/themen/sicherheit/nationale-und-internationale-zusammenarbeit/schengen/karte/karte-node.html;jsessionid=BED2BBA3B5ED3B2795D6A98952C52998.1_cid373

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/presse/pressemitteilungen/2021/1-quartal/einreise-vo.html
https://www.tmasgff.de/fileadmin/user_upload/Gesundheit/COVID-19/Verordnung/Lesefassung_5._QuarantaeneVO_09.01.2021.pdf


** Zgjatja e bllokimeve dhe rregullorja shtesë (11.01.2021) **

Masat mbrojtëse ndaj pandemisë do të zgjaten deri më 31 janar 2021.

Rregulloret shtesë:

 • Takimet private dhe publike lejohen vetĂ«m me personat me te cilĂ«t jetoni dhe njĂ« person tjetĂ«r nga njĂ« familje tjetĂ«r.
 • Rekomandohet tĂ« qĂ«ndroni nĂ« afĂ«rsi tĂ« vendbanimit (rrezja maximale e largĂ«sisĂ« Ă«shtĂ«15 km)
 • NĂ«se vlera e incidencĂ«s (infeksione tĂ« reja pĂ«r 100,000 banorĂ« nĂ« ditĂ«) Ă«shtĂ« mbi 300 pĂ«r 5 ditĂ« atĂ«herĂ« Demonstratat kufizohen nĂ« 25 persona.
 • ShitĂ«sit me pakicĂ« mund tĂ« shesin mallra nĂ« internet dhe t’i ofrojnĂ« me anĂ« tĂ« postĂ«s. KĂ«rkohet pagesa pa kontakt.

https://www.landesregierung-thueringen.de/medien/medieninformationen/detailseite/01-2021


** Bllokimet e daljes nga e MĂ«rkura, 16 Dhjetor 2020 – Kufizimi i daljes (16 Dhjetor 2020) **

Në shtetin e Thüringenit ekziston një kufizim shtesë i daljes nga 16 dhjetori 2020 deri më 10 janar 2020. Gjithashtu vlejnë edhe kufizimet e gjendura në postimin tonë të fundit.

Dalja nga Banesa apo Shtëpia mes orës 10:00 të darkes deri në 5 të mëngjesit lejohet vetëm me arsye bindëse. Tek arsyet bindëse hynë :

 • Shmangia e rrezikut pĂ«r jetĂ«n
 • urgjencat mjekĂ«sore dhe lindjet
 • Kujdesi dhe mbĂ«shtetja e njerĂ«zve tĂ« sĂ«murĂ« dhe nĂ« nevojĂ« si dhe kujdesi i nevojshĂ«m pĂ«r tĂ« miturit
 • ShoqĂ«rimi i tĂ« vdekurit
 • Ushtrimi i tĂ« drejtave tĂ« aksesit ose kujdestarisĂ«
 • Vizita tek partnerĂ«t e jetĂ«s(BashkĂ«shorti/BashkĂ«shortja)
 • Kujdesi pĂ«r tĂ« afĂ«rmit
 • Rruga pĂ«r nĂ« punĂ«
 • kalimi tranzit nĂ«pĂ«r ThĂĽringen
 • pjesĂ«marrja nĂ« tubime tĂ« veçanta fetare nĂ« festat e mĂ«dha
 • Kujdesi pĂ«r kafshĂ«t

Kufizimet e daljes nuk janë të vlefshme vetëm në datat 24 deri në 26 Dhjetor dhe nga 10:00 e darkës në 31 Dhjetor deri në 3:00 të mëngjesit me 1 Janar.

https://www.tmasgff.de/fileadmin/user_upload/Gesundheit/COVID-19/Verordnung/20201214_VerschaerfungsVO.pdf
https://www.mdr.de/thueringen/corona-lockdown-weihnachten-das-gilt-jetzt-regeln-100.html


** Bllokime nga e MĂ«rkura, 16 Dhjetor 2020 (15 Dhjetor 2020) **

 • Rregullorja e vlefshme nga 16 dhjetori 2020 deri mĂ« 10 janar 2021

Takimet private:

 • VetĂ« dhe me njĂ« familje tjetĂ«r
 • Maksimumi 5 persona
 • PĂ«rjashtohen fĂ«mijĂ«t deri nĂ« 14 vjeç

Krishtlindje (24 deri më 26 dhjetor):

 • Lejohen takime me 4 persona tĂ« tjerĂ« nga familje tĂ« tjera
 • VetĂ«m nga rrethi mĂ« i ngushtĂ« familjar

Pragu i vitit te ri:

 • Kufizime normale tĂ« kontaktit (maksimumi 5 persona)
 • Ndalimi i grupimeve nĂ« tĂ« gjithĂ« vĂ«ndin
 • Ndalimi i fishekzjarreve nĂ« tĂ« gjithĂ« vĂ«ndin
 • Ndalohet shitja e mallrave Piroteknike(fishekzjarreve)

Dyqanet:

 • Dyqanet e shitjes me pakicĂ« do tĂ« mbyllen
 • PĂ«rjashtimet:
  • Dyqane ushqimore dhe tregjet javore pĂ«r ushqime.
  • ShĂ«rbimet e marrjes dhe dorĂ«zimit (gjithashtu nga restorantet), Tregjet e pijeve.
  • Dyqane ushqimesh tĂ« shĂ«ndetshme, Farmaci dhe dyqane tĂ« furnizimeve mjekĂ«sore.
  • Dyqane e DrogeritĂ« , OkulistĂ«, ProfesionistĂ« tĂ« kujdesit pĂ«r dĂ«gjimin.
  • Karburantet, punĂ«toritĂ« e makinave dhe biçikletave.
  • Bankat dhe Sparkassat, Posta.
  • Pastrues kimik, Lavanderie, GazetaritĂ«.
  • Tregjet e kafshĂ«ve dhe ushqimit pĂ«r kafshĂ«.
  • Tezgat pĂ«r shitjen e pemĂ«ve tĂ« Krishtlindjes.
 • Mbyllur: Sallone flokĂ«sh, Studio Kozmetike, Praktika Masazhi, Studio Tatuazhesh

Shërbimet Fetare :

 • TĂ« mundĂ«shme gjersa tĂ« mbahen rregullat (distanca minimale, kĂ«rkesa pĂ«r maskĂ«, dhe ndalohet kĂ«ndimi)

Shkollat ​​dhe kopshtet:

 • Mbyllur nga 16 dhjetor 2020 deri mĂ« 10 janar 2021
 • VetĂ«m kujdes urgjent

Alkooli:

 • Nga 16 dhjetori 2020 deri mĂ« 10 janar 2021, konsumimi i alkoolit nĂ« vendet publike Ă«shtĂ« i ndaluar.

https://www.landesregierung-thueringen.de/medien/medieninformationen/detailseite/139-2020
https://www.mdr.de/nachrichten/politik/inland/corona-lockdown-beschluesse-bund-laender-100.html


** Rregullorja e re në lidhje me Virusin Corona për muajin dhjetor (30 nëntor, 2020) **

 • e vlefshme nga data 1 Dhjetori deri mĂ« (perfshirĂ«) 20 Dhjetor

Takimet me miqtë, të afërmit dhe të njohurit janë kufizuara në:

 • dy familje dhe
 • nĂ« njĂ« maksimum prej pesĂ« personash.
 • FĂ«mijĂ«t deri nĂ« 14 vjeç pĂ«rjashtohen nga ky rregull

Detyrimi për të mbajtur maskë për mbrojtjen e gojës dhe të hundës do të zbatohet në të ardhmen:

 • nĂ« tĂ« gjitha dhomat e mbyllura,
  • tĂ« cilat janĂ« tĂ« arritshme pĂ«r publikun ose
  • nĂ« tĂ« cilĂ«n ka trafik publik
 • nĂ« ajĂ«r tĂ« hapur nĂ« qendrat e qytetit nĂ« tĂ« gjitha vendet e hapura pĂ«r publikun
 • nĂ« publik kudo qĂ« njerĂ«zit janĂ« nĂ« njĂ« hapĂ«sirĂ« ​​tĂ« kufizuar ose jo vetĂ«m pĂ«rkohĂ«sisht
 • para dyqaneve me pakicĂ« dhe nĂ« parkingje
 • nĂ« vendet e punĂ«s dhe ambientet industriale, me pĂ«rjashtim tĂ« vendit tĂ« punĂ«s, me kusht qĂ« njĂ« distancĂ« minimale prej 1.5 metrash tĂ« mund tĂ« mirĂ«mbahet nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« sigurt

Rregullat për Krishtlindje dhe Vitin e Ri janë ende në pritje. Për këtë, së pari duhet të respektohet procesi i mëtejshëm i mbrojtjes nga infeksioni.

https://www.mdr.de/thueringen/dezember-weihnachten-corona-sonder-verordnung-100.html
https://corona.thueringen.de/verordnungen


** Zyra e Ilm-Kreis mbyll administratën për trafikun publik (16.11.2020) **

 • Me rritjen e numrit tĂ« infeksioneve nĂ« Ilm-Kreis, zyra e rrethit mbyllet pĂ«r vizitorĂ«t duke filluar nga e hĂ«na, 16 nĂ«ntor 2020
 • Zyrat e degĂ«s qĂ«ndrojnĂ« tĂ« hapura:
  • Ichtershäuser Strasse 13 nĂ« Arnstadt
  • ShĂ«rbimi i qytetarĂ«ve nĂ« Ilmenau, KrankenhausstraĂźe 12a
 • Zyrat mund tĂ« arrihen nĂ« çdo kohĂ« me anĂ« tĂ« telefonit, email, letĂ«r dhe faks.
 • OrĂ«t e zyrĂ«s sĂ« regjistrimit tĂ« automjetit dhe zyrĂ«s sĂ« licencĂ«s sĂ« shoferit nĂ« zyrat e degĂ«s:
  • E hĂ«nĂ«, e mĂ«rkurĂ« dhe e premte: 08:30 – 12:00
  • E martĂ« dhe e enjte: 8:30 – 12:00 dhe 1:30 – 6:00
 • PĂ«r emĂ«rimet nĂ« zyrat e degĂ«s ose nĂ« zyrĂ«n e rrethit, duhet tĂ« respektohet mbrojtja ndaj infeksionit
 • VizitorĂ«ve u kĂ«rkohet tĂ« mbajnĂ« distancĂ«n minimale me njerĂ«zit e tjerĂ«, tĂ« mbajnĂ« njĂ« maskĂ« dhe tĂ« respektojnĂ« rregullat e higjienĂ«s
 • QytetarĂ«t mund tĂ« gjejnĂ« kontakte me zyrat nĂ« faqen kryesore nĂ«: www.ilm-kreis.de/Landkreis/Das-Landratsamt/Die-Ă„mter-des-Landratsamtes

** Numrat aktualë të rasteve me Covid-19 në Ilm-Kreis (12 nëntor 2020, ora 9:00 paradite) **

 • 395 persona tĂ« infektuar
 • 84 infeksione aktive
 • 304 persona tĂ« shĂ«ruar
 • 7 persona tĂ« vdekur
 • 50.8 infeksione tĂ« reja nĂ« 7 ditĂ« pĂ«r 100,000 popullsi
 • ThĂĽringen: 3,141 infeksione aktive

https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numrat aktualë të rasteve me Covid-19 në Ilm-Kreis (30 tetor 2020, ora 7:00 paradite) **

 • 288 persona tĂ« infektuar
 • 43 infeksione aktive
 • 238 persona tĂ« shĂ«ruar
 • 7 persona tĂ« vdekur
 • 31.1 infeksione tĂ« reja nĂ« 7 ditĂ« pĂ«r 100,000 popullsi
 • ThĂĽringen: 1,886 infeksione aktive

https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Rregullorja e re marrë shkas nga Virusi Corona për muajin nëntorin (30.10.2020) **

 • E vlefshme nga data 2 nĂ«ntor, 2020.
 • Ndalohet mbledhja apo takimi i mĂ« shumĂ« se dhjetĂ« persona nga maksimumi dy shtĂ«pi tĂ« ndryshme.
 • Gastronomia (p.sh. restorantet, baret dhe pubet) duhet tĂ« mbyllet, shĂ«rbimet si marrja dhe dorĂ«zimit nĂ« shtĂ«pi i ushqimeve nuk janĂ« te ndaluara.
 • Objektet e kohĂ«s sĂ« lirĂ« si kinematĂ«, sallat e koncerteve dhe teatrot duhet tĂ« mbyllen.
 • Fjetja nĂ«pĂ«r hotele dhe pensione Ă«shtĂ« e ndaluara pĂ«r turistĂ«t.
 • Sportet amatore dhe ato rekreative do tĂ« ndĂ«rpriten, sportet profesionale do tĂ« zhvillohen pa spektatorĂ«.
 • Studiot kozmetike dhe praktikat e masazhit do tĂ« mbyllen, parukierĂ«t do tĂ« qĂ«ndrojnĂ« tĂ« hapura.
 • Shkollat ​​dhe kopshtet mbeten tĂ« hapura
 • ShitĂ«sit me shumicĂ« (supermarketet) dhe shitĂ«s me pakicĂ« mbeten tĂ« hapur, nĂ« varĂ«si tĂ« kushteve.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-regeln-november-101.html
https://www.bundesregierung.de/breg-de/aktuelles/bund-laender-beschluss-1805264


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (08.10.2020, 9:00) **

 • 218 persona tĂ« infektuar
 • 8 raste aktive
 • 203 persona te rikuperuar
 • 7 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 279 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (25.09.2020, 13:00) **

 • 215 persona tĂ« infektuar
 • 34 raste aktive
 • 174 persona te rikuperuar
 • 7 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 269 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Departamenti i Shëndetësisë Apelon: Respektoni rregullat embrojtjes nga infeksioni! (21.09.2020) **

 • Numri i infeksioneve nĂ« Ilm-Kreis Ă«shtĂ« rritur nĂ« 33 infeksione pĂ«r 100,000 banorĂ«,nĂ« shtatĂ« ditĂ«t.
 • Sipas Institutit Robert Koch, vlera kritike Ă«shtĂ« 35 infeksione tĂ« reja pĂ«r 100,000 banorĂ« nĂ« shtatĂ« ditĂ«.
 • Departamenti i shĂ«ndetĂ«sisĂ« nĂ« Ilm-Kreis apelon qĂ« t’i pĂ«rmbahen mbrojtjes ndaj infeksionit edhe mĂ« me shumĂ« kujdes
 • Kay Tischer (kĂ«shilltar i rrethit):
  • „Respektoni rregullat e higjienĂ«s, mbanj njĂ« maskĂ« „hundĂ«-gojĂ«“ nĂ« dyqane dhe nĂ« transportin publik, mbani njĂ« distancĂ« minimale nga njerĂ«zit e tjerĂ« dhe shmangni kontaktet e panevojshme“.
  • „Mendohuni me kujdes nĂ«se Ă«shtĂ« e mundur tĂ« shtyni vizitat tek tĂ« afĂ«rmit nĂ« shtĂ«pitĂ« e pleqve, nĂ«se njĂ« aheng privat mund tĂ« shtyhet pĂ«r mĂ« vonĂ«, dhe tĂ« mbroheni nga tĂ« afĂ«rmit tĂ« cilĂ«t u pĂ«rkasin grupeve te rrezikuara.“

https://ilm-kreis.de/Quicknavigation/Startseite/Gesundheitsamt-appelliert-Halten-Sie-den-Infektionsschutz-ein-.php?object=tx,2778.5&ModID=7&FID=2778.2875.1


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (17.09.2020, 9:00) **

 • 188 persona tĂ« infektuar
 • 26 raste aktive
 • 155 persona te rikuperuar
 • 7 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 206 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (09.09.2020, 12:00) **

 • 171 persona tĂ« infektuar
 • 12 raste aktive
 • 153 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 122 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (02.09.2020, 14:00) **

 • 158 persona tĂ« infektuar
 • 1 raste aktive
 • 151 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 117 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (13.08.2020, 15:00) **

 • 154 persona tĂ« infektuar
 • 6 raste aktive
 • 142 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 115 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (03.08.2020, 15:00) **

 • 146 persona tĂ« infektuar
 • 5 raste aktive
 • 135 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 62 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Qëndrat e Kujdesit për fëmijët dhe Shkollat duke filluar nga 31 Gushti (28 Korrik 2020) **

Shkollat ​​dhe kopshtet do të jenë të hapura normalisht nga 31 Gushti . Fëmijët dhe adoleshentët do të përkujdesen dhe mësohen pa kufizime. Ekziston një plan Tre-Hapësh për infeksione të mundshme në rritje.

 • Niveli 1 – Funksionimi i rregullt me ​​mbrojtje parandaluese nga infeksioni (I GJELBĂ‹R)
  • TĂ« gjithĂ« fĂ«mijĂ«t dhe adoleshentĂ«t marrin gamĂ«n e plotĂ« tĂ« kujdesit dhe mĂ«simdhĂ«nies.
  • I gjithĂ« personeli Ă«shtĂ« i pranishĂ«m.
  • Zbatohen masat parandaluese tĂ« mbrojtjes nga infeksioni.
 • Niveli 2 – funksionim i kufizuar me mbrojtje tĂ« shtuar nga infeksioni (I VERDHĂ‹)
  • Infeksione individuale nĂ« kopshte apo shkolla.
  • Numrat e infeksionit nĂ« rritje nĂ« nivel rajonal ose lokal.
  • Do tĂ« pasojnĂ« disa masa tjera tĂ« kontrollit(parandaluese).
 • Niveli 3 – Mbyllja (I KUQ)
  • Numri i infeksioneve nĂ« rritje tĂ« shpejtĂ«.
  • Objektet e kujdesit pĂ«r fĂ«mijĂ«t dhe shkollat ​​duhet tĂ« mbyllen pĂ«rkohĂ«sisht.

https://bildung.thueringen.de/fileadmin/2020/2020-07-23_Stufenkonzept_Schule_Kita_Pandemie_2020-2021.pdf


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (24.07.2020, 09:00 ) **

 • 144 persona tĂ« infektuar
 • 6 raste aktive
 • 132 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 54 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (18.07.2020, 09:00 ) **

 • 143 persona tĂ« infektuar
 • 7 raste aktive
 • 130 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 69 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Rregullorja Korona – PĂ«rmbledhje e ndryshimeve mĂ« rĂ«ndĂ«sishme (13.07.2020) **

Hyn në fuqi duke filluar nga 16 korriku deri më 30 gusht 2020

Zgjerohen më tej mundësite për të vizituar Pacientët në dy vizita për banor ose pacient për deri në dy orë në ditë

Detyrimi për marrjen e të dhënave të kontaktit për ambientet e mbyllura vlen akoma për:

 • Restorante
 • ngjarje publike
 • Panaire, tregje speciale, ekspozita
 • Pishina tĂ« brendshme, banjĂ«, sauna
 • Objektet kulturore me trafik publik (muze, teatro, kinema etj.)

Mbyllur deri më 30 gusht mbeten:

 • disko, klube
 • bordellot dhe oferta e tĂ« njĂ«jtit lloj

https://corona.thueringen.de/behoerden/ausgewaehlte-verordnungen


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (09.07.2020, 07:00 ) **

 • 137 persona tĂ« infektuar
 • 1 raste aktive
 • 130 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 89 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri i rasteve aktuale në Ilm-Kreis (26.06.2020, 09:00 ) **

 • 136 persona tĂ« infektuar
 • 0 raste aktive
 • 130 persona te rikuperuar
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 169 infeksione aktive

burim i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Aplikacionin paralajmërues për Smartphone《Korona》 nga Institutit Robert Koch. (06/17/2020) **

 • Aplikacioni paralajmĂ«rues Ă«shtĂ« krijuar pĂ«r tĂ« frenuar pĂ«rhapjen e virusit Korona.
 • NĂ« rast tĂ« njĂ« testi pozitiv me virusin Korona, mund tĂ« njoftohen pĂ«rdoruesit e tjerĂ« tĂ« aplikacionit paralajmĂ«rues Korona.
 • PĂ«rmes standartit ‚Bluetooth Low Energy ‚ Smartphonat shkĂ«mbejnĂ« numra identifikimi tĂ« pĂ«rkohshĂ«m (ID) me pajisje tĂ« tjera.
 • Aplikacioni Ă«shtĂ« publikuar nga Instituti Robert Koch pĂ«r qeverinĂ« Gjermane
 • Sistemi i paralajmĂ«rimit bazohet nĂ« baza vullnetare.
 • Aplikacioni gjithashtu do tĂ« publikohet edhe nĂ« gjuhĂ«n Angleze. GjuhĂ« tĂ« tjera, (pĂ«rfshirĂ« turqishten) do tĂ« pasojnĂ« mĂ« vonĂ«.

Këtu mund të gjeni informacione rreth aplikacionit në anglisht, turqisht dhe arabisht:

Këtu mund të gjeni informacione sesi funksionon aplikacioni 《Corona Warn》 (me fotografi, në gjermanisht):
https: //www.rki.de/SharedDocs/Bilder/InfAZ/neuartiges_Coronavirus/WarnApp/Function.jpg? __Blob = poster & v = 4

Për të shkarkuar aplikacionin paralajmërues Korona:
Aplikacioni paralajmërues i Corona për iOS (Apple): https://apps.apple.com/de/app/corona-warn-app/id1512595757
Aplikacioni paralajmërues i Corona për Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.rki.coronawarnapp


** Levizje publike e kufizuar në Zyrën e Emigracionit(Ausländerbehörde),15 qershor 2020 **

 • Zyra e Emigracionit nĂ« Ilm-kreis do tĂ« rifillojĂ« lĂ«vizjen e kufizuar publike nga e HĂ«na, 15 qershor 2020.
 • PĂ«r arsye ligjore, lejet e qĂ«ndrimit(Aufenthaltstitel) qĂ« kanĂ« skaduar tashmĂ« do tĂ« zgjaten deri mĂ« 30 shtator tĂ« vitit 2020 me anĂ« tĂ« njĂ« rregulli tĂ« pĂ«rgjithshĂ«m.
 • QytetarĂ«t e huaj do tĂ« marrin njĂ« datĂ« Takimi nga vetĂ« autoritetet.
 • Ftesa pĂ«r takim Ă«shtĂ« e detyrueshme pĂ«r tu marrĂ« seriozisht. PĂ«rndryshe nuk funksionon rinovimi automatik. TĂ« flasĂ«sh pa njĂ« datĂ« takimi nuk Ă«shtĂ« ende e mundur.
 • EshtĂ« shumĂ« e rĂ«ndĂ«sishme tĂ« arrini nĂ« kohĂ« pĂ«r takimin.
 • Mbajtja e maskĂ«s Ă«shtĂ« e detyrueshme pĂ«rgjatĂ« gjithĂ« kohĂ«s sĂ« qĂ«ndrimit nĂ« ambjentet e ZyrĂ«s sĂ« Emigracionit (Ausländerbehörde).

Link: AllgemeinverfĂĽgung 15.06.


** Numri aktual i rasteve në Ilm-Kreis (15 qershor 2020, 8:00 ) **

 • 136 persona tĂ« infektuar
 • 0 infeksione aktive
 • 130 persona tĂ« rikuperuar pĂ«rsĂ«ri
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 341 infeksione aktive

https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Rregullorja e re e virusit Korona në Thüringen (10.06.2020) **

Që nga e Shtuna, 13 Qershor, do të zbatohen rregulla të reja në Thüringen:

Rregulla e përgjithshme të virusit Korona në Thüringen:

Rregullat e kontaktit janë hequr komplet

 • Nuk ka mĂ« njĂ« kufizim ligjor tĂ« detyrueshĂ«m tĂ« kontaktit nĂ« ThĂĽringen.
 • MegjithatĂ«, tĂ« gjithĂ« njerĂ«zve u kĂ«shillohet tĂ« mbajnĂ« kontakte sa mĂ« tĂ« pakĂ«ta mĂ« njerĂ«zit e tjerĂ«.
 • Rekomandohet tĂ« takoheni vetĂ«m me anĂ«tarĂ«t e njĂ« familjeje tjetĂ«r.
 • Rekomandohet tĂ« mos takoni mĂ« shumĂ« se dhjetĂ« njerĂ«z.

Rregulli për mbajtjen distancës mbetet akoma

 • Kur Ă«shtĂ« e mundur, duhet tĂ« ruhet njĂ« distancĂ« minimale prej tĂ« paktĂ«n 1.5 metra.

Kërkesa për maskë mbetet akoma

 • NĂ« dyqane, transport publik lokal, trena dhe taksi, zbatohet detyrimi pĂ«r tĂ« mbajtur maskĂ«.
 • Pa maskĂ« gjoba Ă«shtĂ« 50 €.

Ndjekja e kontakteve

 • Objektet me trafik publik nĂ« dhoma tĂ« mbyllura dhe restorante duhet tĂ« regjistrojnĂ« detajet e kontaktit tĂ« vizitorĂ«ve dhe tĂ« kenĂ« njĂ« koncept me shkrim pĂ«r mbrojtjen e infeksionit.

Kopshtet dhe shkollat

 • Nga 15 qershori do tĂ« bĂ«het i mundur kujdesit ditor pĂ«r tĂ« gjithĂ« fĂ«mijĂ«t.
 • Nga klasa 5 e tutje, ndryshimi midis distancĂ«s dhe mĂ«simit nĂ« klasĂ« mbetet.
 • NĂ« pushimet e verĂ«s ka njĂ« kopsht fĂ«mijĂ«sh dhe pĂ«rkujdesje pas shkollĂ«s.
 • QĂ« nga 31 gusht, orĂ«t e shkollĂ«s pritet tĂ« kthehen nĂ« normalitet.

Vizitat në shtëpi pleqsh, spitale dhe shtëpi përkujdesjeje

 • PacientĂ«t nĂ« spitale, shtĂ«pi pleqsh, ambiente tĂ« moshuarish dhe me aftĂ«si tĂ« kufizuara mund tĂ« vizitohen nga njĂ« person.
 • Koha e vizitĂ«s Ă«shtĂ« maksimumi dy orĂ«.
 • PĂ«rjashtime: raste paliative ose lindje

Ushtrimi dhe sporti i klubit

 • Sportet nĂ« kohĂ«n e lirĂ« lejohen jashtĂ« nĂ« ajĂ«r tĂ« pastĂ«rt.
 • Sporti nĂ« klub mund tĂ« zhvillohet dhe klubet mund tĂ« kthehen nĂ«pĂ«r salla.
 • Trajnimi nĂ« artet marciale dhe sportet nĂ« ekip duhet tĂ« bĂ«het pa kontakt.
 • Konkurrencat dhe ngjarjet me njĂ« audiencĂ« nuk lejohen.

Festime dhe ngjarje

 • Festimet familjare, ditĂ«lindjet dhe dasmat janĂ« pĂ«rsĂ«ri tĂ« mundĂ«shme.
 • NĂ«se ka mĂ« shumĂ« se 30 njerĂ«z nĂ« dhoma tĂ« mbyllura dhe mĂ« shumĂ« se 75 njerĂ«z nĂ« ajĂ«r tĂ« hapur, ngjarja duhet tĂ« raportohet nĂ« rrethin ose qytetin dy ditĂ« mĂ« parĂ«.
 • Duhet tĂ« merren masa tĂ« pĂ«rshtatshme pĂ«r mbrojtjen e infeksionit dhe tĂ« sigurohet ndjekja e kontakteve. Organizatori Ă«shtĂ« pĂ«rgjegjĂ«s pĂ«r kĂ«tĂ«.

Mbledhjet politike

 • Demonstratat nĂ« natyrĂ« janĂ« tĂ« mundshme pa kufizime nĂ« numrin e pjesĂ«marrĂ«sve.

Rihapur ose lejuar në Thuringia:

 • KinemanĂ«, salla koncertesh, shfaqje orkestrale dhe teatrale
 • ShtĂ«pi me shumĂ« gjenerata dhe lehtĂ«sira pĂ«r qytetarĂ« tĂ« moshuar
 • Mjetet e kujdesit ditor
 • Pishina dhe sauna tĂ« brĂ«ndĂ«shme
 • Panaire dhe ekspozita tregtare (me leje me shkrim nga rrethi / qyteti)
 • restorante dhe bare
 • Hotele, apartamente dhe kampe
 • Shkollat ​​e muzikĂ«s dhe shkollat ​​e makinĂ«s
 • pishina dhe liqene banjoje
 • palestra
 • MuzetĂ«, kopshtin zoologjik dhe galeritĂ«
 • ParukierĂ«, sallone kozmetike dhe thonjsh

Mbyllur ose ndaluar më tej në Thuringia:

 • Teatrot dhe orkestrat e sponsorizuara nga shteti
 • ngjarje tĂ« mĂ«dha
 • Ngjarjet e mĂ«dha me njĂ« madhĂ«si prej 1.000 ose mĂ« shumĂ« fillimisht janĂ« tĂ« ndaluara deri mĂ« 31 gusht. Deri atĂ«herĂ«, nuk lejohen koncerte dhe festivale, festivale tĂ« fshatrave ose ngjarje sportive me vizitorĂ«.
 • disko dhe klube
 • qendrat e prostitucionit, bordelet dhe klubet striptizmit

https://www.mdr.de/thueringen/coronavirus-covid-neue-regeln-verordnung-100.html

https://ilm-kreis.de/media/custom/2778_1191_1.PDF?1591712515


** Hapja e Pishinave (ne qiell të hapur) në Ilmenau (5 qershor 2020) **

 • QĂ« nga e MĂ«rkura, 3 Qershor Ă«shtĂ« rihapur pishina (nĂ« qiell te hapur) nĂ« Ilmenau.
 • NjĂ« maksimum prej 800 njerĂ«zish mund tĂ« hyjnĂ« tek Pishinat nĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n kohĂ«.
 • Maska Ă«shtĂ« detyrim vetĂ«m nĂ« zonĂ«n e hyrjes dhe brĂ«nda nĂ«pĂ«r ndertesa.
 • TĂ« gjitha pishinat janĂ« tĂ« hapura.
 • Dushet dhe tharĂ«set e flokĂ«ve brĂ«nda nĂ« ndĂ«rtesa mbeten tĂ« bllokuara.
 • Nuk ka artikuj pĂ«r tĂ« marrĂ« hua, tĂ« tilla si karrige plazhi.

https://www.ilmenau.de/506-0-Sport-+und+Freizeitbad+.html


** Numri aktual i rasteve në Ilm-Kreis (05.06.2020, 08:00 ) **

 • 136 persona tĂ« infektuar
 • 126 persona tĂ« rikuperuar pĂ«rsĂ«ri
 • 6 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen: 419 infeksione aktive

https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Rregullorja aktuale qe ështe për arsye të Virusit Korona, do të zgjatet për një javë (03.06.2020) **

 • Qeveria e shtetit tĂ« ThĂĽringen e zgjat rregulloren e cila Ă«shtĂ« aktualisht e vlefshme, edhe njĂ« javĂ« tjetĂ«r (deri mĂ« 12 Qershor)
 • TĂ« MartĂ«n, 9 Qershor, qeveria e shtetit planifikon tĂ« miratojĂ« rregulloren e re, e cila do tĂ« hyjĂ« nĂ« fuqi mĂ« 13 Qershor. NdĂ«r tĂ« tjera, kjo siguron njĂ« lehtĂ«sim tĂ« kufizimeve.
 • Deri mĂ« tani, tĂ« afĂ«rmit e vetĂ«m dy familjeve tĂ« ndryshme mund tĂ« takohen me njĂ«ri-tjetrin . Detyrimi pĂ«r maskĂ« nĂ« dyqane dhe transport lokal gjithashtu do tĂ« vazhdojĂ« tĂ« zbatohet.

https://www.mdr.de/thueringen/corona-virus-news-ticker-dritter-juni-mittwoch-100.html


** Informacion për udhëtarët hyrës dhe dalëse (06/03/2020) **

 • Personat qĂ« vijnĂ« nĂ« ThĂĽringen nga njĂ« vend jashtĂ« vendeve anĂ«tare tĂ« Bashkimit Europian, si dhe nga Islanda, Lihtenshtajni, Norvegjia, Zvicra, Britania e Madhe dhe Irlanda Veriore janĂ« tĂ« detyruar tĂ« shkojnĂ« direkt nĂ« banesĂ«n e tyre ose nĂ« njĂ« akomodimin tjetĂ«r menjĂ«herĂ« pas hyrjes nĂ« vend . Ata duhet tĂ« qĂ«ndrojnĂ« nĂ« karantinĂ« shtĂ«piakepĂ«r 14 ditĂ«.
 • NjerĂ«zit nĂ« karantinĂ« nuk u lejohet tĂ« marrin vizita nga njerĂ«z jashtĂ« familjes sĂ« tyre gjatĂ« kĂ«saj periudhe.
 • Personat nĂ« karantinĂ« janĂ« tĂ« detyruar tĂ« kontaktojnĂ« autoritetin pĂ«rgjegjĂ«s pĂ«r ta dhe t’i informojnĂ« ata nĂ«se shfaqen simptoma tĂ« sĂ«mundjes.

https://corona.thueringen.de/behoerden/ausgewaehlte-verordnungen


** Hapja Bashkisë dhe Zyrave të shërbimit, funksionimi i kufizuar i Qëndrave të kujdesit ditor për fëmijë (03.06.2020) **
Që nga 02.06.2020, bashkia e qytetit Ilmenau dhe zyrat e shërbimeve në Gehren, Gräfinau-Angstedt dhe Langewiesen janë duke u rihapur për qytetarët me pak ndryshme të lehta. Qendrat e kujdesit ditor të fëmijëve hapen në funksionimin të kufizuar.

Orari i hapjes: https://www.ilmenau.de/4309-0-Uebersicht+der+aktuellen+Oeffnungszeiten+ab+29052020.html


** Kufizimi i kontaktit dhe rregulli për mbajtjen e distancës është akoma i vlefshëm (29.05.2020) **

Pavarësisht hapjes në rritje të dyqaneve dhe Bizneseve, vlejnë akoma rregullat:

 • VetĂ«m dy familje ose dy bashkĂ«si ShtĂ«piake kanĂ« tĂ« drejtĂ« tĂ« takohen me njĂ«ra tjetrĂ«n
 • Mbajtja e distancĂ«s minimale prej 1.5 metrash nga njerĂ«zit e tjerĂ« nĂ« publik
 • NĂ« ThĂĽringen, vlen detyrimi pĂ«r mbajtjen e maskĂ«s nĂ« dyqane dhe transport lokal (autobus, tren, etj.)
 • Vini re tabelat e teshtitjes dhe kollitjes
 • Dhomat dhe ambjentet e myllura duhet tĂ« ajrosen rregullish
 • MirĂ«mbajtja e HigjenĂ«s sĂ« duarve

** Zyra e Qarkut(Landratstamt)i ka zgjatur oraret e hapjes në zyrat e degëve (29.05.2020) **

DegĂ«t e zyrave tĂ« rrethit nĂ« Arnstadt, ‚Ichtershäuser StraĂźe 31‘ dhe Ilmenau, ‚KrankenhausstraĂźe 12a‘, po zgjerojnĂ« oraret e hapjes.
Duke filluar nga e Marta, 2 qershor 2020, janë vënë ne dizpozicion të qytetarëve oraret e mëposhtme:

 • E hĂ«nĂ«: 8:30 – 12:00
 • E MartĂ«: 8:30-12:00 dhe 13:00-18:00
 • E MĂ«rkurĂ«: 8:30-12:00
 • E Enjte: 13:00-18:00
 • TĂ« Premten mbyllur

Pavarësisht nga kjo, zyra e rrethit në Arnstadt, Ritterstraße 14, mbetet e mbyllur për vizitorët.

Burimi i informacionit: https://www.ilm-kreis.de/Quicknavigation/Startseite/Landratsamt-erweitert-%C3%96ffnungszeiten-in-den-Au%C3%9Fenstellen.php?object=tx,2778.5&ModID=7&FID=2778.2367.1


** Numri aktual i Rasteve në Ilm-Kreis (29.05.2020, 06:00 ) **

 • 135 persona tĂ« infektuar, nga tĂ« cilĂ«t 8 persona janĂ« aktualisht tĂ« sĂ«murĂ«
 • 123 persona tĂ« rikuperuar
 • 4 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen nĂ« total: 607 njerĂ«z janĂ« aktualisht tĂ« sĂ«murĂ«

Burimi i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Katalogu i Gjobave nĂ« ThĂĽringen – nĂ« rastin e mos mbajtjes sĂ« maskave ​​mbrojtĂ«se dhe distancĂ«s prej 1.5m (15.05.2020) **

 • NĂ«se nuk mban maskĂ«, megjithĂ«se Ă«shtĂ« e detyrueshme, gjobitesh me 50 €. PĂ«rjashtim Ă«shtĂ« mos-mbajtja e maskĂ«s pĂ«r shkaqe mjekĂ«sore.
 • Mosrespektimi i distancĂ«s minimale prej 1.5 m do ju kushtojĂ« 100 €.
 • ListĂ« shkeljesh tĂ« tjera dhe gjobitje mund tĂ« gjenden nĂ«: https://corona.thueringen.de/behoerden/bussgeldkatalog

** Numri aktual i Rasteve në Ilm-Kreis (15.05.2020, 08:20 ) **

 • 129 persona tĂ« infektuar
 • 117 persona tĂ« rikuperuar
 • 4 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen nĂ« total: 2,698 persona tĂ« infektuar

https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Kalendari-Korona për muajin Maj dhe Qershor (05/13/2020) **

Nga 13 Maji:

 • Lejohet hapja e qĂ«ndrave qĂ« nuk janĂ« tĂ« listuara posaçërisht, si pĂ«r shembull:
  • QĂ«ndrat/hapsirat e Llixhave pĂ«r PrindĂ«r me fĂ«mijĂ« ,
  • QĂ«ndrat e grave dhe tĂ« familjes,
  • QĂ«ndrat pĂ«r kohĂ«n e lirĂ« qĂ« ofrojnĂ« aktivitete pĂ«r tĂ« rinjtĂ«, si dhe Akuariumet detare.
 • GjithmonĂ« duke mbajtur rregullat e higjenĂ«s dhe masat mbrojtĂ«se!
 • Vizitat nĂ« spitale dhe shtĂ«pitĂ« e pleqve lejohen akoma nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« kufizuara.

Nga 15 Maji:

 • Gastronomia(Restorantet), Hotelet si dhe QĂ«ndrat e tjeta qĂ« ofrojnĂ« shĂ«rbime turistike mund tĂ« hapen pĂ«rsĂ«ri.

Nga 18 Maji:

 • Fillon sĂ«rish funksionimi i kopshteve pĂ«r FĂ«mijĂ«.
 • Deri mĂ« 15 qershor, ato do tĂ« kalojnĂ« nga kujdesi i zgjatur urgjent qĂ« ishte deri mĂ« tani nĂ« Funksionim tĂ« rregullt por tĂ« kufizuar.
 • Komunat pĂ«rkatĂ«se i pĂ«rcaktojnĂ« vetĂ« detajet.

Nga 1 qershori:

 • Palestrat, pishinat nĂ« qiell tĂ« hapur dhe liqenet(pĂ«r not) hapen pĂ«rsĂ«ri.
 • NĂ« ambjentet e mbyllura lejohen pĂ«rsĂ«ri hapja e objekteve sportive dhe ambientet e kohĂ«s sĂ« lirĂ«.

Të mbyllura deri më 5 qershor mbeten:

 • Sallat e Pishinave, Sauna, Banja termale, Kinema, Diskoteka dhe Bordellot.
 • Sporti ekipor profesional mbetet i ndaluar.

https://www.tmasgff.de/medienservice/artikel/neue-thueringer-coronavirus-eindaemmungsverordnung-gibt-bedingungen-und-fahrplan-fuer-weitere-lockerungen-vor

https://www.mdr.de/thueringen/ticker-corona-virus-covid-dienstag-zwoelfter-mai-100.html


** Vendimi i qeverisë në Thüringen (8 maj 2020) **

Nga 13 maji:

 • Lirimi i kufizimeve tĂ« kontaktit: dy familje ose dy bashkĂ«si shtĂ«piake mund tĂ« takohen me njĂ«ra tjetrĂ«n
 • LehtĂ«sime tĂ« mĂ«tejshme nĂ« koordinim tĂ« ngushtĂ« me Rrethet dhe Qytetet e pavarura.
 • Vizita nga tĂ« afĂ«rmit e pacientĂ«ve ose banorĂ«t nĂ« spitale, shtĂ«pi pleqsh, ambiente pĂ«r tĂ« moshuar si dhe shtĂ«pi njerĂ«zish me aftĂ«si tĂ« kufizuara.

Nga 15 maji:

 • Hapja e drejtimeve gastronomike dhe turistike

Burimi i informacionit :
https://www.tmasgff.de/covid-19/einschraenkungen


* Corona dhe bota e punĂ«s – NjĂ« koleksion informacioni nga DGB-Bildungswerk ThĂĽringen e.V. (08.05.2020) *
Aktualisht ka shumĂ« informacione mbi temĂ«n „Corona dhe bota e punĂ«s“. DGB-Bildungswerk ThĂĽringen e. V. Informacione, nĂ« gjuhĂ« tĂ« ndryshme, pĂ«r tĂ« cilat flasin punonjĂ«sit nĂ« ThĂĽringen dhe Gjermani.

NĂ« faqen e internetit: https://corona.dgb-bwt.de/


** Numri aktual i rasteve në Ilm-Kreis (6 maj 2020, ora 10:00) **

 • 124 persona tĂ« infektuar
 • 106 persona tĂ« rikuperuar
 • 4 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen nĂ« total: 2.442 tĂ« infektuar

https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** LehtĂ«simi i rregullave mbrojtĂ«se ndaj Virusit Korona – orar me ndryshimet mĂ« tĂ« rĂ«ndĂ«sishme (4 Maj 2020) **

Çfarë do të rihapet / lejohet përsëri në Thüringen?

Duke filluar nga data 4 Maj:

 • Hapja e dyqaneve me territor me mĂ« shumĂ« se 800 metra katrorĂ«, (p.sh. dyqane mobiljesh).
 • Rihapja e kĂ«ndeve dhe parqeve tĂ« lojrave.
 • Rihapja e mjediseve pĂ«r kujdesin e kĂ«mbĂ«ve, KozmetikĂ«s dhe studiot e thonjve (me masat e duhura mbrojtĂ«se)
 • Rihapja e shkollave muzikore dhe shkollave artistike pĂ«r mĂ«sime individuale dhe mĂ«sime nĂ« grupe tĂ« vogla (me masa tĂ« pĂ«rshtatshme mbrojtĂ«se)
 • FloktarĂ«t mund tĂ« hapen pĂ«rsĂ«ri. SidoqoftĂ«, punonjĂ«sit dhe klientĂ«t duhet tĂ« mbajnĂ« maska ​​pĂ«r fytyrĂ«n.
 • Rihapja e Shkollave pĂ«r Patenshofer, pĂ«r udhĂ«zime teorike dhe trainim praktik (me masa tĂ« pĂ«rshtatshme mbrojtĂ«se)
 • Sporte individuale nĂ« natyrĂ« si kanotazh, lundrim, tenis, sporte ajrore, atletikĂ«, golf, kalĂ«rim dhe sporte tĂ« tjera tĂ« ngjashme.
 • NxĂ«nĂ«sit e shkollave tĂ« mesme, si dhe klasat e dhjeta qĂ« do tĂ« kryejnĂ« provimet kĂ«tĂ« vit.
 • Kolegjet dhe universitetet nĂ« ThĂĽringen fillojnĂ« semestrin e tyre veror me oferta dixhitale. Eventet prezantuese janĂ« pezulluar, me pĂ«rjashtim tĂ« provimeve dhe kurseve qĂ« kanĂ« nevojĂ« pĂ«r dhoma tĂ« veçanta pune (laboratorĂ«, etj.).

Çfarë mbetet e ndaluar ose e mbyllur për momentin?

Deri në 25 maj:

 • Takime publike tĂ« mĂ« shumĂ« se dy personave qĂ« nuk jetojnĂ« nĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n familje. Kur njerĂ«zit qĂ« nuk jetojnĂ« nĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n familje takohen, ekziston ende njĂ« distancĂ« minimale prej 1.5 metrash qĂ« duhet mbajtur.

Deri në njoftimin e mëtejshëm:

 • Tribunat e koncerteve
 • Takime nĂ« klube dhe ambiente tĂ« tjera sportive dhe tĂ« kohĂ«s sĂ« lirĂ«
 • Palestra, pishina dhe pishina argĂ«tuese
 • NjĂ« detyrim pĂ«r tĂ« mbrojtur maskĂ« vlen nĂ« tĂ« gjithĂ« ThĂĽringen-in. Prandaj Ă«shtĂ« e ndaluar tĂ« hysh nĂ«pĂ«r dyqane ose nĂ« mjete tĂ« transportit publik pa mbrojtje nga goj-hundĂ«(maskĂ«). NjĂ« shall, njĂ« leckĂ« ose njĂ« maskĂ« e qepur vetĂ« konsiderohen tĂ« mjaftueshme nĂ«se mbulojnĂ« gojĂ«n dhe hundĂ«n.

Deri më 31 gusht ndalohen:

 • ngjarjet e mĂ«dha
 • Operimi nĂ« teatro dhe orkestra

Çfarë duhet të bëni tjetër?

 • Shmangni udhĂ«timet private dhe vizitat
 • Vishni njĂ« maskĂ« nĂ« gojĂ«-hundĂ« nĂ« autobusĂ«, trena dhe dyqane me pakicĂ« (p.sh. supermarkete)
 • Mbani distancĂ«n nga njerĂ«zit e tjerĂ«
 • Kini kujdes etiketat e TĂ«shtitjes dhe Kollitjes
 • higjenĂ« e mirĂ« e duarve

https://www.mdr.de/thueringen/corona-thueringen-lockerungen-zeitplan100.html


** Numri aktual i rasteve në Ilm-kreis (24 Prill 2020, 13:45) **

 • 120 persona tĂ« infektuar
 • 94 persona tĂ« rikuperuar
 • 4 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen nĂ« total: 2.048 persona tĂ« infektuar

Burimi i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


* Lejohen përsëri mbledhjet dhe shërbimet Fetare ,23 Prill 2020 *

 • Nga dita e sotme, e Enjte me 23 prill, 2020, demonstratat, mbledhjet dhe shĂ«rbimet Fetate janĂ« pĂ«rsĂ«ri tĂ« lejueshme nĂ« ThĂĽringen, nĂ« njĂ« limit me deri nĂ« 30 pjesĂ«marrĂ«s nĂ« ambjente tĂ« mbyllura ose deri nĂ« 50 pjesĂ«marrĂ«s nĂ« ambjente tĂ« hapura(jashte).
 • Takimet pĂ«r tĂ« festuar ditĂ«lindje apo pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« ZgarĂ« nuk janĂ« tĂ« pĂ«rfshira nĂ« rregulloren e re kĂ«shtu qĂ« mbeten dhe nĂ« vazhdim tĂ« ndaluara.

Burimi i informacionit :
https://www.mdr.de/thueringen/live-ticker-corona-covid-demos-gottesdienst-donnerstag-100.html


* Maska te vetë qepura (për mbrojtjen e gojës dhe të hundës),për shitje në Ilmenau (04/23/2020) *

Disa gra nĂ« Ilmenau aktualisht janĂ« duke qepur maska ​​pĂ«r gojĂ« dhe hundĂ« dhe po i ofrojnĂ« ato pĂ«r shitje. Çmimi fillon nga 5 € pĂ«r maskĂ« (1 € nga kĂ«to dhurohet pĂ«r ‚SchĂĽlerfreizeitzentrum‘ nĂ« Ilmenau, ekziston edhe mundĂ«sia pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« zbritje). MĂ« shumĂ« informacione nĂ« lidhje me maskat,mbi porositjen online apo disa fotografi, mund tĂ« gjenden nĂ« faqen kryesore tĂ« ‚Rrjetit tĂ« refugjatĂ«ve‘ nĂ« Ilmenau:
https://refugees.iswi.org/2020/04/21/selbstgenaehte-mund-und-nasenmasken-stehen-zum-verkauf/


** Maskë e detyrueshme në Ilmenau, në rrethin Ilm-Kreis dhe brënda Thüringen (22.04.2020) **

Qeveria e rrethit Ilm-Kreis dhe Thüringen prezanton detyrimin për mbrojtjen e fytyrës me maskë për vënde të caktuara të jetës publike:

 • Nga data 24 Prill 2020 detyrim pĂ«r mbrojtje me maskĂ« mbi gojĂ« dhe hundĂ« brĂ«nda rrethit Ilm-Kreis dhe shtetit ThĂĽringen gjat lĂ«vizjes me transporte publike (qoftĂ« nĂ« autobuzĂ«, tren apo tramvaj), gjatĂ« pazarit nĂ« dhe pĂ«r nĂ« supermarkete dhe dyqane, edhe kur merrni ushqime apo pije jasht (take-away) ose kur ju shĂ«rbehen nĂ« shtĂ«pi (delivery), dhe kur hyni brĂ«nda nĂ« zyrat apo bizneset e punonjĂ«sve te sektorit artizanal (ku punohet me vegla)
 • Nga 27 Prill 2020, kĂ«rkesa pĂ«r maskĂ« nĂ« rrethin Ilm-Kreis do tĂ« zbatohet pĂ«r ambientet e mbyllura ose nĂ« natyrĂ« ku ska mundĂ«si tĂ« mbahen distanca minimale prej 1.50 metra nga njerĂ«zit e tjerĂ«.
 • PĂ«r maska ​​tĂ« thjeshta me tĂ« cilat duhen mbuluar goja dhe hunda, mjaftojnĂ« maska ​​tĂ« thjeshta pa cilesi mjekĂ«sore, modele maska tĂ« punuar vetĂ« me dorĂ« ose tĂ« porositura, qoft shallĂ«, shami apo tjeter copĂ«. Ato mund tĂ« krijojen vetĂ« prej cdo pelhure.
 • Maska tĂ« ripĂ«rdorshme duhen larĂ« rregullisht me makinĂ« larse pĂ«r tĂ« siguruar mjaftushĂ«m desinfektimin.
 • Aktivitetet nĂ« natyrĂ« si ecja dhe sporti ose kur shoqĂ«roheni nga njerĂ«z tĂ« familjes tuaj qĂ« bashkjetoni, nuk kane detyrimin pĂ«r tĂ« veshur mbrojtje me maskĂ«. NjĂ« pĂ«rjashtim bĂ«het gjithashtu pĂ«r ata qĂ« lĂ«vizin nĂ« mjedise private tĂ« jetesĂ«s, nĂ« bahçen e tyre dhe nĂ« pronat e tyre. PĂ«rjashtohen gjithashtu fĂ«mijĂ«t qĂ« nuk kanĂ« detyrim pĂ«r shkollĂ«.

Si vendoset maska në mënyrë të saktë dhe si hiqet ajo?

 • Ju lutemi lajini duart mirĂ« me sapun pĂ«rpara se tĂ« vendosni maskĂ«n. Mikrobet dhe viruset qĂ« mund tĂ« kenĂ« duart e tuaj, nĂ« kĂ«te mĂ«nyre nuk kalojn nĂ« pjesĂ«n e brĂ«ndshme tĂ« maskĂ«s.
 • Ă‹shtĂ« e kĂ«shillueshme gjithashtu tĂ« lani duart pasi tĂ« hiqni maskĂ«n.

Si duhet vendosur maska?

 • Maska duhet tĂ« mbulojĂ« gojĂ«n dhe hundĂ«n dhe tĂ« pĂ«rshtatet mirĂ« nĂ« faqe, nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« sa mĂ« pak ajĂ«r tĂ« jetĂ« e mundur tĂ« depĂ«rtojĂ« nĂ« anĂ«t.
 • Maska duhet tĂ« hiqet ose tĂ« zĂ«vendĂ«sohet kur pĂ«lhura Ă«shtĂ« e lagur.

Ju lutem vaxhdoni ti respektoni rregulat e distancës dhe higjenës:

 • Mbani distancĂ« tĂ« paktĂ«n 1.5 deri 2 metra nga njĂ«rzit e tjerĂ«.
 • Lajini duart mirĂ« dhe shpesh herĂ«.
 • Mos prekni fytyrĂ«n me duart tuaj.
 • Kollituni dhe teshtini duke vendosur para kendin e krahut, duke u larguar nga tjerĂ«t.

Dekreti i Ilm-Kreis: https://www.ilm-kreis.de/media/custom/2778_1034_1.PDF?1587470451

Burimi i informacionave: https://www.ilm-kreis.de/Quicknavigation/Startseite/Aktuelle-Fallzahlen-21-4-2020-Maskenpflicht-in-Bus-L%C3%A4den-und-Dienstr%C3%A4umen.php?object=tx,2778.5&ModID=7&FID=2778.2135.1

Burimi i informacionave: https://www.mdr.de/thueringen/corona-virus-maske-mundschutz-pflicht-thueringen-100.html


** Pikat e rëndësishme e rregulores së re (20.04.2020) **

MĂ« posht duhen zbatuar rregullat:

 • Mbani distancĂ« (minimumi 1.5 metra)
 • Respektoni masat higjienike
 • Personat qĂ« bashkjetojn nĂ« tĂ« njetĂ«n hyrje i lejohet tĂ« qĂ«ndrojn me jo mĂ« shumĂ« se njĂ« person tjetĂ«r qoft brĂ«nda apo jashtĂ« shpije

Nga data 20 Prill hapen:

 • Bibliotekat
 • Kurset e pĂ«rgatitjes pĂ«r lindje
 • Grupet ditore pĂ«r pĂ«rkujdesjen e fĂ«mijve dhe adoleshentĂ« me nevoja pĂ«r mbĂ«shtetje sociale
 • TregtarĂ«t e makinave

Nga data 24 Prill hapen:

 • Dyqanet me njĂ« sipĂ«rfaqe shitje deri nĂ« 800 metra katrorĂ«

Nga data 27 Prill hapen:

 • Kopshte zoologjik dhe botanik, parku zoologjik dhe ambiente tĂ« ngjashme nĂ« natyrĂ«
 • Muzeume, galeri arti dhe eskpozita
 • QĂ«ndrat e kĂ«shillimeve
 • Shkollat gjimnaze pĂ«r maturantĂ«t

Nga data 3 Mai lejohen mbledhjet me kushte:

 • Mbledhje nĂ« dhoma tĂ« mbyllura (maksimum 30 persona)
 • Mbledhje nĂ« natyrĂ« (maksimum 50 )
 • mesha kishe dhe cdo lloj mbledhje fetare (nĂ« dhoma tĂ« mbyllura maksimum 30 persona, nĂ« natyre maksimum 50 persona)

Nga data 4 Mai hapen:

 • ParukeritĂ« dhe berberanĂ«t
 • Shkollat pĂ«r nxĂ«nsit e tjer qĂ« duhen mbyllin vitin

Rregullorja e plotë u botua në faqen e Kancelarit të shtetit në Thüringen: https://corona.thueringen.de/behoerden/ausgewaehlte-verordnungen/


** Orari i trenave Süd-Thüringen Bahn për lidhjen Erfurt – Ilmenau (17.04.2020)**


** Numri aktual i çështjeve në Ilm-Kreis (17.04.2020, 9:15) **

 • 104 persona tĂ« infektuar
 • 64 persona tĂ« shĂ«ruar
 • 2 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen nĂ« total: 1.683 persona tĂ« infektuar

Burimi i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Si do të vazhdojë situata tani e tutje? (04/16/2020) **

 • Kufizimet zgjaten deri mĂ« 3 Maj
 • Duke filluar nga 27 Prilli, MaturantĂ«t duhet tĂ« kthehen nĂ«pĂ«r shkolla nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« ata tĂ« mund tĂ« pĂ«rgatiten pĂ«r provimet e MaturĂ«s.
 • Duke filluar nga 4 maj gjithashtu, tĂ« gjitha klasat duhet tĂ« jenĂ« nĂ« gjendje tĂ« rifillojnĂ« mĂ«simet qĂ« duhet tĂ« kalojnĂ« provimet e „Nivelit tĂ« MesĂ«m“ ose ata nxĂ«nes te cilĂ«t duhet tĂ« bĂ«jne provime pĂ«r tĂ« caktuar nivelin e arritjeve tĂ« deritanishme .
 • Organet shkollore duhet tĂ« pĂ«rgatiten qĂ« deri mĂ« 2 Qershor tĂ« bĂ«het e mundur hapja e shkollave pĂ«r tĂ« gjithĂ« nxĂ«nĂ«sit e tjerĂ«.
 • Do tĂ« zhvillohen diskutime me Kishat dhe bashkĂ«sitĂ« fetare nĂ« lidhje me lejimin e Aktiviteteve Fetare
 • Do tĂ« hartohet njĂ« sĂ«rĂ« rregullash qĂ« tĂ« mundĂ«sojnĂ« pĂ«rsĂ«ri Mbledhjet dhe Demonstratat, nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« jenĂ« nĂ« gjendje tĂ« garantojnĂ« pĂ«rsĂ«ri tĂ« drejtĂ«n themelore tĂ« lirisĂ« sĂ« mbledhjes.
 • Duke filluar nga 27 Prilli, dyqanet me madhĂ«si tĂ« territorit deri nĂ« 800 metra katrorĂ« lejohen tĂ« rihapen.
  Me një kusht që: në të njëjtën kohë mund të hyjnë në Dyqan vetëm aq persona sa të mund te mbahet një mesatare prej 20 metra katrorë për një Klient.
 • Kryeministrat e vendeve federale ju sugjerojnĂ« tĂ« gjithĂ«ve tĂ« vĂ«ne maska nĂ« hapĂ«sira publike, veçanĂ«risht nĂ« pikat e shitjes me pakicĂ« dhe nĂ« mjetet e transportit publikĂ«.
 • Duke filluar nga fundi i Majit, do tĂ« bĂ«het e mundun gjetja e njĂ« zgjidhjeje qĂ«, Kopshtet Zoologjike, Kopshtet Botanike, Arkivat si dhe MuzetĂ« tĂ« mund tĂ« rihapen.
 • QĂ« nga 4 maj, Sallonet e flokĂ«ve dhe BerberĂ«t do tĂ« lejohen tĂ« hapen pĂ«rsĂ«ri me kusht qĂ« tĂ« mbahet maskĂ« si nga PunonjĂ«sit ashtu dhe nga klientĂ«t.
 • Deri mĂ« 31 gusht nuk do te mbahen ngjarje tĂ« mĂ«dha nĂ« gjithĂ« GjermaninĂ«

https://corona.thueringen.de/behoerden/ausgewaehlte-verordnungen/
https://www.mdr.de/thueringen/ticker-corona-virus-jena-gera-mittwoch-100.html** Rregullorja e re e karantinës në Thüringen (04/14/2020) **

 • Ministria e ShĂ«ndetĂ«sisĂ« nĂ« ThĂĽringen ka nxjerrĂ« njĂ« rregullore tĂ« re karantine pĂ«r udhĂ«tarĂ«t qĂ« vijnĂ« dhe kthehen.
 • Rregullorja hyn nĂ« fuqi nga 10 deri mĂ« 19 Prill.
 • NjerĂ«zit qĂ« vijnĂ« nĂ« ThĂĽringen nga jashtĂ«, duhet tĂ« shkojnĂ« menjĂ«herĂ« nĂ« apartamentin e tyre ose ne njĂ« akomodimin tjetĂ«r tĂ« pĂ«rshtatshĂ«m.
 • Atje duhet tĂ« qĂ«ndrojnĂ« nĂ« karantinĂ« pĂ«r 14 ditĂ«. Kjo vlen edhe pĂ«r njerĂ«zit qĂ« fillimisht hynĂ« nĂ« njĂ« shtet tjetĂ«r federal. Nuk lejohen vizita, pĂ«rveç nĂ« rast se kanĂ« shokĂ« tĂ« dhomĂ«s.
 • PĂ«r mĂ« tepĂ«r, ata qĂ« janĂ« tĂ« prekur duhet tĂ« raportojnĂ« menjĂ«herĂ« pranĂ« autoriteteve pĂ«rgjegjĂ«se. Autoritetet gjithashtu duhet tĂ« informohen edhe nĂ« rast se personat shfaqim vetĂ«m simptoma tĂ« ngjashme tĂ« sĂ«mundjes.
 • PĂ«rjashtim janĂ« njerĂ«zit qĂ« transportojnĂ« udhĂ«tarĂ«t ose mallrat pĂ«rtej kufirit tĂ« ThĂĽringenit ose qĂ« janĂ« nĂ« lĂ«vizje pĂ«r sa i pĂ«rket kujdesit ShĂ«ndetĂ«sor, Rendit Publik ose DiplomacisĂ«.

Klikoni në linkun e mëposhtëm për të parë rregulloren (vetëm në gjermanisht):
https://corona.thueringen.de/behoerden/ausgewaehlte-verordnung/

Burimi i informacionit :
https://www.mdr.de/thueringen/quarantaene-verordnung-corona-100.html


** Numri aktual i çështjeve në Ilm-Kreis (14.04.2020, 9:15) **

 • 103 persona tĂ« infektuar
 • 53 persona tĂ« shĂ«ruar
 • 2 persona tĂ« vdekur
 • ThĂĽringen ne total: 1.277 persona tĂ« infektuar

Burimi i informacionit :
https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Huadhënie për studentët (gjermanë dhe ndërkombëtarë) (04/14/2020) **


** Dënimet ose shkeljet kundrejt masave mbrojtëse ndaj Virusit Korona (06.04.2020) **

Tani e tutje, shkeljet e masave mbrojtëse ndaj Virusit Korona në Thüringen do të rezultojnë në dënime:

 • Mosrespektimi i distancĂ«s sĂ« sigurisĂ« prej 1.50 metrash dĂ«nohet me gjobĂ« 100€
 • Takimi ose grumbullimi i mĂ« shumĂ« se dy personave (qĂ« nuk jetojnĂ« nĂ« njĂ« shtĂ«pi) dĂ«nohet me 200€ pĂ«r person dhe organizatori vetĂ« me 1.000€ gjobĂ« .
 • NĂ«se hapni njĂ« biznes pĂ«r publikun, duhet tĂ« llogarisni me gjobĂ« deri nĂ« 5,000€. PĂ«r klientĂ« tĂ« cilĂ«t, pĂ«r shembull, konsumojnĂ« ushqimet e tyre brĂ«nda njĂ« rrethi prej 10 metrash nga lokalit do tĂ« dĂ«nohen me 150€ gjobĂ«.
 • Shkeljet e rregullit qĂ« ndalon hyrjen nĂ« objekte publike pĂ«r udhĂ«tarĂ«t qĂ« kthehen nga zonat me rrezik, njihet si vepra penale.
 • Shkeljet e rregullit qĂ« ndalon mbledhjet e mĂ« shumĂ« se shtatĂ« personave, klasifikohen gjithashtu si krim.

Ju mund të gjeni në linkun e mëposhtëm të gjithë katalogun e gjobave (vetëm në gjermanisht):
https://www.tmasgff.de/fileadmin/user_upload/Gesundheit/Dateien/COVID-19/Bussgeldkatalog.pdf

Burimi i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/corona-bussgeld-verschaerft-strafen-abstand-versammlungen-100.html


** U hoq karantina nĂ« ‚Neustadt‘ (15 km larg Ilmenau) 6 Prill, 2020 **

 • Karantina nĂ« qytetin ‚Neustadt am Rennsteig‘ u hoq nĂ« mesnatĂ«n e sĂ« DielĂ«s.
 • RrugĂ«t hyrĂ«se dhe dalĂ«se janĂ« rihapur qĂ« nĂ« mesnatĂ«.
 • BanorĂ«t qĂ« rezultuan me njĂ« test negativ mund tĂ« kthehen tĂ« hĂ«nĂ«n nĂ« punĂ«.
 • Aktualisht ka 47 persona tĂ« infektuar me Virusin Korona nĂ« qytetin ‚Neustadt am Rennsteig‘. Kjo pĂ«rbĂ«n diku rreth 50 pĂ«rqind tĂ« tĂ« gjitha rasteve nĂ« Ilm-Kreis.

Burimi i informacionit: https://www.mdr.de/thueringen/sued-thueringen/ilmenau-ilmkreis/quarantaene-auflassung-neustadt-100.html


** Numri aktual i rasteve në Ilm-Kreis (6 Prill 2020, 8:30 në mëngjes) **

 • 93 persona tĂ« infektuar
 • 19 persona te shĂ«ruar
 • 1 person i vdekur
 • ThĂĽringen nĂ« total: 1.198 persona tĂ« infektuar

Burimi i informacionit : https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Mësimet e rregullta shkollore në Thüringen nuk do te fillojne para fundit të prillit (03.04.2020) **

 • Pushimet e PashkĂ«ve: 6 Prill – 18 Prill
 • QeveritĂ« federale dhe shtetĂ«rore do tĂ« vendosin kur ​​do tĂ« rihapen shkollat nĂ« njĂ« mbledhje mĂ« 16 Prill
 • NĂ«se shkollat ​​do tĂ« hapen, tĂ« paktĂ«n edhe njĂ« javĂ« mĂ« shumĂ« Ă«shtĂ« e nevojshme pĂ«rpara se ato tĂ« fillojnĂ« pĂ«rsĂ«ri.

Burimi: https://www.mdr.de/thueringen/corona-virus-schule-unterricht-osterferien-100.html


** Kujdesi i urgjencave për fëmijët (03.04.2020) **

Fëmijët e mëposhtëm lejohen të marrin pjesë në kujdesin e urgjencave në shkolla dhe kopshte:

 • FĂ«mijĂ«t ku njĂ« prind Ă«shtĂ« i pĂ«rfshirĂ« drejtpĂ«rdrejt nĂ« kujdesin e personave tĂ« sĂ«murĂ« ose personave qĂ« kanĂ« nĂ«voje pĂ«r kujdes
 • FĂ«mijĂ«t e prindĂ«rve qĂ« tĂ« dy punojnĂ« nĂ« fushĂ«n e mjekĂ«sisĂ«, infermierisĂ« (p.sh. praktika spitalore / doktor / shtĂ«pi pleqsh) ose nĂ« zona me pĂ«rgjegjĂ«si pĂ«r sigurinĂ« publike (p.sh. policia ose zyra e rendit publik)
 • FĂ«mijĂ«t e prindĂ«rve qĂ« tĂ« dy punojnĂ« nĂ« infrastrukturĂ« kritike (furnizimi me energji, posta, deponimi i mbeturinave, pastrimi, gjykata, transporti i pasagjerĂ«ve, furnizimi me ushqim)
 • FĂ«mijĂ«t qĂ« kĂ«rkojnĂ« kujdes pĂ«r shkak tĂ« mbrojtjes sĂ« fĂ«mijĂ«ve

Formulari për shkollën / kopshtin e fëmijëve: https://www.ilm-kreis.de/media/custom/2778_936_1.PDF?1584362772

Burimi: https://bildung.thueringen.de/fileadmin/2020/2020-03-25_TMBJS_Vorgaben_Notbetreuung_Schulen_KITA_Tagespflege.pdf

Vini re se kjo faqe është vetëm në gjermanisht. Për ndihmë me përkthime në gjuhë të tjera, ju lutemi kontaktoni Lisa (0152 059 02 113) ose Steffi (0160 95495304).


** Orari aktual i trenave mes Erfurt dhe Ilmenau (01.04.-19.04.2020) **

Orari i trenave ka ndryshuar. Ky ndryshim vlen deri më 19 prill.

Informacioni: https://www.sued-thueringen-bahn.de/uploads/media/Fahrplaninform_STx45_STB46_02_gueltig_01.04.-19.04.2020.pdf


** Numri aktual i rasteve në Ilm-Kreis (31.03.2020, 9:30) **

 • 58 persona tĂ« infektuar
 • 3 persona tĂ« shĂ«ndoshur pĂ«rsĂ«ri
 • 1 person i vdekur
 • ThĂĽringen nĂ« total: 798 persona tĂ« infektuar

Burimi i informacioni: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Numri aktual i rasteve në Ilm-Kreis (30.03.2020, 8:30) **

 • 55 tĂ« infektuar
 • 3 persona janĂ« shĂ«ndoshur pĂ«rsĂ«ri
 • 1 person i vdekur

Informacioni: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


** Ndihmoni kundrejt dhunës ndaj grave **

 • Numri i telefonit tĂ« ndihmĂ«s nĂ« rast dhune ndaj grave: 08000 116 016 (vetĂ«m nĂ« Gjermani)
 • NĂ«permjet Internetit: Shqip

Informacioni: Bundesamt fĂĽr Familie und zivilgesellschaftliche Aufgaben


** Ndihmoni kundrejt dhunës në familje **

Situata aktuale i bën njerëzit të sillen ne mënyra të çuditshme. Këtu mund të gjeni ndihmë telefonike kundrejt dhunës në familje:

 • Linja telefonike pĂ«r kujdesin e fĂ«mijĂ«ve dhe tĂ« rinjve (pĂ«r tĂ« rinjtĂ« qĂ« kanĂ« nevojĂ« tĂ« dĂ«gjohen): 0800 008 00 80 ose 116 111 (mund tĂ« arrihet vetĂ«m brenda GjermanisĂ«)
 • Linja telefonike pĂ«r prindĂ«rit (pĂ«r probleme, pyetje dhe hidhĂ«rim tĂ« prindĂ«rve): 0800 111 0 550 (mund tĂ« arrihet vetĂ«m nĂ« Gjermani)
 • LinjĂ« telefonike pĂ«r kujdesje Baritore Myslimane (punonjĂ«sit e “ MuTeS “ janĂ« nĂ« dispozicion 24 orĂ« / tĂ« martĂ« edhe nĂ« turqisht): 030 – 44 35 09 821 / Internet: www.mutes.de

Shënimi nga redaktori: në këto linja telefonike flitet Gjermanisht. Për ndihmë me përkthimin në gjuhë të tjera, kontaktoni: 《Lisa》 0152 059 02 113
ose 《Steffi》 0160 95495304

Burimi i informacionit : WEISSER RING


** Këshillim psikosocial në disa gjuhë nga Ipso **

Këshillime psikosociale shumëgjuheshe ndërmjet internetit brënda shtetit Thüringen:

Kontakte në Thüringen:

Faqe interneti (për Gjermani):


** Dekret i ri nga 03/26 **

Që nga e djeshmja në Thüringen është zgjeruar Rregullorja për Korona Virusin.
Tashme janë të ndaluara gjithashtu edhe:

 • Takime nĂ« Kisha, Xhami, Sinagoga dhe hapĂ«sira tĂ« tjera fetare apo shpirtĂ«rore.
 • MĂ«simet pĂ«r drejtimin e makinĂ«s dhe Autoshkollat duhet tĂ« mbyllen.

Informacioni: https://www.tmasgff.de/fileadmin/user_upload/Gesundheit/Dateien/COVID-19/20200326_ThuerSARS-CoV-2_EindmassnV0.pdf


* *Broshurë shumëgjuhëshe nga Organizata e Refugjatëve Thuringia e. v. në lidhje me Virusin Korona **

Përmbledhje: https://www.fluechtlingsrat-thr.de/corona_mehrsprachige_informationen (Frëngjisht, Spanjisht, Turqisht, Arabisht, Persisht, Rusisht, Kurdisht, Italisht, Somalisht, Chechen)

Gjermanisht: https://www.fluechtlingsrat-thr.de/sites/fluechtlingsrat/files/pdf/Beratungshilfe/2020-03-20_Corona_Deutsch.pdf

Anglisht: https://www.fluechtlingsrat-thr.de/sites/fluechtlingsrat/files/pdf/Beratungshilfe/2020-03-20_Corona_ENGLISH.pdf


** Informacione mbi zyrën e Emigracionit, zyrën e Mirëqënies Sociale dhe Qendrën e Punës në Ilmenau **

Zyra e Emigracionit, zyra e Mirëqenies Sociale dhe Qëndra e punës do të qëndrojnë të mbyllura për vizita deri më datën 19 prill 2020. Nuk ka më takime personalisht. Sidoqoftë, këto autoritetet mund ti komunikoni me anë të telefonit /E-mail ose me Postë.

TË GJITHA dokumentet e qëndrimit; siç janë leja e qëndrimit, toleranca, viza (Aufenthaltserlaubnis, Aufenthaltsgestattung, Duldung, Visa) të cila skadojnë mes datave 18.03.2020 dhe 30.06.2020, zgjatem automatikisht deri më 30 qershor 2020.

Informacioni: E-mail nga zyra e Mirëqënies Sociale, me datë 25.03.2020


** Karantina në Neustadt (15 km nga Ilmenau) **

 • Rrethinat e Kahlert janĂ« tĂ« pĂ«rjashtuar nga karantina
 • TĂ« gjithĂ« njerĂ«zit qĂ« kane vizituar qytetin Neustadt nga 08.03. – 22.03.2020 janĂ« tĂ« detyruar tĂ« karantinohen pĂ«r dy javĂ«.
 • Hyrja u lejohet vetĂ«m banorĂ«ve te qytetit por pastaj duhet tĂ« hyjnĂ« nĂ« karantinĂ« menjĂ«herĂ«.
 • Leja e hyrjes u jepet gjithashtu: shĂ«rbimeve tĂ« infermierisĂ«, shĂ«rbimeve urgjente, vizita mjekĂ«sore nĂ« shtĂ«pi si dhe sherbimeve te shperndarjes pĂ«r pĂ«rkujdesjen. VetĂ«m kĂ«ta lejohen tĂ« largohen pĂ«rsĂ«ri nga Karantina.

Informacioni: https://www.ilm-kreis.de/Quicknavigation/Startseite/Landratsamt-konkretisiert-Quarant%C3%A4ne-in-Neustadt.php?object=tx,2778.5&ModID=7&FID=2778.1955.1


** Numri aktual i Rasteve në rrethin ILM (26.03.2020, 7:30 ) **

 • 24 persona tĂ« infektuar
 • 3 persona tĂ« rikuperuar(shĂ«ndoshur)
 • 1 person i vdekur

Informacioni: https://www.mdr.de/thueringen/corona-statistik-zahlen-grafiken-aktuell-100.html


* Njoftim i rëndësishëm *

NĂ«se keni simptoma tĂ« tilla si kollĂ«, ethe, dhimbje tĂ« fytit dhe hundĂ« me erĂ« ose nĂ«se keni qenĂ« nĂ« kontakt me njĂ« person tĂ« infektuar, ju lutemi TELEFONONI MENJĂ‹HERĂ‹ MJEKUN, por MOS SHKONI ATJE. Ju do tĂ« gjeni numra e rĂ«ndĂ«sishĂ«m te telefonit nĂ« prezantimin tonĂ« nĂ« krye tĂ« kĂ«saj faqeje nĂ«n titullun: „Informacione tĂ« PĂ«rgjithshme“.


* Njoftim nga Administratorja e Qarkut të Ilm-Kreis (24.03.2020) *

Administratorja e Qarkut Ilm-Kreis, Petra Enders i drejtohet popullatës me një thirrje urgjente.
“Disa nuk e kuptojnĂ« akoma se sa serioze Ă«shtĂ« situata. Me ndihmĂ«n e Autoriteteve rregullatore kĂ«tĂ« fundjvĂ« na Ă«shtĂ« dashur tĂ« anullojmĂ« shumĂ« Ngjarje/Mbledhje dhe Biznese Restorantesh tĂ« cilat nuk janĂ« bindur urdhĂ«rave te QeverisĂ«. Kjo sjellje Ă«shtĂ« absolutisht e papĂ«rgjegjshme, ajo rrezikon mĂ« tĂ« dobĂ«tit e shoqĂ«risĂ« tonĂ« dhe hap rrugĂ«n pĂ«r pĂ«rhapjen e mĂ«tejshme tĂ« Korona virusit. Kushdo qĂ« shkel urdhrat e pĂ«rgjithshĂ«m kryen vepĂ«r Penale dhe ne do t’i ndĂ«shkojmĂ« „.

Ne ju këshillojmë të gjithëve të jeni të kujdesshëm dhe të ndjekni me përpikëri rregullat në lidhje me Virusin Korona dhe rregullimet e karantinës. Rregullat aktuale mund ti gjeni në njoftimin tonë mbi vendimet e Qeverisë Federale të datës 22 Marsit 2020 / në Dekreti e përgjithshëm të datës 19 Mars 2020 dhe poshtë Linkut (vetëm në gjuhën gjermane): https://www.tmasgff.de/fileadmin/user_upload/Gesundheit/Dateien/COVID-19/20200324_Corona_EindaemmungsVO.pdf and https://www.tmasgff.de/fileadmin/user_upload/Gesundheit/Dateien/COVID-19/20200319_Erlass_Massnahmen_Ausbreitung_Virus_SARS-CoV-2.pdf

Burimi: https://www.ilm-kreis.de/Quicknavigation/Startseite/Wer-gegen-Auflagen-verst%C3%B6%C3%9Ft-macht-sich-strafbar.php?object=tx,2778.5&ModID=7&FID=2778.1952.1


** Vendimi i Qeverisë Federale me datë 22.03.2020 **

 • Vendimi Ă«shtĂ« i vlefshĂ«m pĂ«r tĂ« paktĂ«n dy javĂ«, qĂ« do tĂ« thotĂ« deri me datĂ« 5 Prill, 2020
 • Reduktimi i kontakteve nĂ« minimum (pĂ«rveç njerĂ«zve me tĂ« cilĂ«t jetoni nĂ« njĂ« shtĂ«pi)
 • TĂ« mbani distancĂ«n 1.5 metra nga njerĂ«zit e tjerĂ« nĂ« publik (pĂ«rveç njerĂ«zve me tĂ« cilĂ«t jetoni nĂ« njĂ« shtĂ«pi)
 • Takimet nĂ« publik lejohen vetĂ«m me njĂ« person (pĂ«rveç njerĂ«zve me tĂ« cilĂ«t jetoni nĂ« njĂ« shtĂ«pi)

Të lejueshme janë:

 • Rruga pĂ«r ne punĂ«,
 • Kujdesi urgjent,
 • Blerjet,
 • Vizitat e mjekut,
 • PjesĂ«marrja nĂ« mledhje, Takime dhe provime tĂ« detyrueshme,
 • TĂ« ndihmoni tĂ« tjerĂ«t,
 • Sport individual,
 • LĂ«vizje nĂ« ajĂ«r tĂ« pastĂ«r,
 • Apo aktivitete tĂ« tjera tĂ« nevojshme.

Te palejueshme jane festime te ndryshme me grupe:

 • nĂ« vendet publike,
 • nĂ« apartamente,
 • nĂ« institucionet private,

Të mbyllura janë:

 • Restorantet
 • ParukeritĂ«, Sallone bukurie, QĂ«ndrat pĂ«r masazhe, studiot e tatuazheve

Duhet të respektohen rregullat e higjienës

Kancelarja dhe Kryeministrat falenderojnë njerëzit në shërbimin mjekësor dhe publik, si dhe qytetarët që ndihmojnë për të kufizuar pandeminë CoVid-19.

Linku: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/besprechung-der-bundeskanzlerin-mit-den-regierungschefinnen-und-regierungschefs-der-laender-1733248


** Këto shërbime dhe ndërtesa qëndrojnë të hapura (19.03.2020, 8:18 a.m.) **

 • Furra buke, KasapĂ«t
 • supermarkete
 • bankat
 • Farmaci
 • Dyqan artikuj tĂ« pĂ«rzier
 • ShĂ«rbimet pĂ«r dĂ«gjim dhe shikim
 • Posta gjermane (Deutsche Post) dhe kompanitĂ« e shpĂ«rndarjes
 • ShĂ«rbimi i marrjes / shĂ«rbimit i dĂ«rgesave
 • Lavanderi
 • Stacionet e gazit
 • Dyqane pajisjesh dhe nevoja pĂ«r kafshĂ«

E mbyllur dhe e ndaluar:

 • bare, klube, teatro, kinema, salla koncertesh / ndĂ«rtesa, muze
 • palestra, pishina, sauna, solari
 • oferta tĂ« Volkshochschule, shkolla muzikore dhe programe tĂ« tjera arsimore
 • shoqata dhe takime nĂ« shoqata, tĂ« gjitha qendrat sportive dhe kohĂ«n e lirĂ«
 • salla dĂ«frimi
 • ngjarje vallĂ«zimi
 • panaire, ekspozita, tregje
 • lehtĂ«sirat e prostitucionit
 • qendrat familjare, qendrat pĂ«r akrivitete familjare
 • shtĂ«pi me shumĂ« gjenerata (shtĂ«pi / qendra pĂ«r aktivitete dhe takime tĂ« brezave tĂ« ndryshĂ«m)
 • klube dhe zyra pĂ«r interes tĂ« tĂ« moshuarve
 • qendra arsimore rinore, qendra tĂ« kohĂ«s sĂ« lirĂ« rinore, bujtina rinore
 • qendra pĂ«r udhĂ«zime  dhe kĂ«shillime
 • qendrat pĂ«r interesat e grave

Vëmendje: Gjithashtu ngjarjet dhe takimet jashtë ndërtesave janë të ndaluara

Burimi: https://www.tmasgff.de/fileadmin/user_upload/Gesundheit/Dateien/COVID-19/20200319_Erlass_Massnahm_Ausbreiten_Virus_SARS-CoV-2.pdf


** Daniel Schultheiss, kryetar i bashkisë Ilmenau (18.03.2020, 5 p.m.) **

 • dy raste tĂ« konfirmuara me virusin Korona nĂ« Ilm-Kreis
 • Nisma pĂ«r nxĂ«nĂ«sit pĂ«r pĂ«rgatitjen e provimit: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsfYoZqRPaZQKH2i8LQ6qUKZ4PZ9R8KVWRGNHBTATKjeaPRw/viewform
 • NdihmĂ« dixhitale pĂ«r nxĂ«nĂ«sit me detyrat e tyre tĂ« shtĂ«pisĂ«: buddy@hsf.tu-ilmenau.de
 • nĂ«se matjet e qeverisĂ« tregojnĂ« rezultate pozitive, kjo mund tĂ« shihet vetĂ«m brenda dy javĂ«sh
 • e rĂ«ndĂ«sishme: qĂ«ndroni sĂ« bashku emocionalisht, qĂ«ndroni nĂ« distancĂ« fizikisht
 • distanca dhe higjena janĂ« mbrojtja mĂ« e mirĂ«
 • dalja jashtĂ«, marrja nĂ« ajĂ«r tĂ« pastĂ«r nĂ« natyrĂ« Ă«shtĂ« mirĂ« – por vetĂ«m kur qĂ«ndroni distanca midis personave tĂ« tjerĂ«

** bashkia e mbyllur **

Që nga e Mërkura, bashkia është e mbyllur.

mundësitë e kontaktit

 • kryetari i komunĂ«s 03677 600-128 ob@ilmenau.de
 • kryetari 03677 600-126 bgm@ilmenau.de
 • selia 03677 600-111 hauptamt@ilmenau.de
 • departamenti i financave / Kämmerei 03677 600-145 kaemmerei@ilmenau.de
 • autoriteti rregullator 03677 600-238 Ordnungsam ordnungsamt@ilmenau.de
 • zyra e sigurimeve shoqĂ«rore / Kultur- und Sozialamt 03677 600-343 kultur.sozialamt@ilmenau.de
 • autoriteti i ndĂ«rtimit / Bauamt 03677 600-226 bauamt@ilmenau.de
 • Zyra e Sportit dhe PunĂ«ve 03677 600-610 sport.betriebsamt@ilmenau.de

de_DEGerman